Τέρψη & Ζωή

Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010

Σαρδηνία: Διακοπές στη χαμένη Ατλαντίδα

Τα ελληνικά νησιά αποτελούν σταθερή αξία, όμως λίγος χρόνος διακοπών στα δυτικότερα της Μεσογείου, στα γοητευτικά νησιά της Ιταλίας, θα ανταμείψει φιλοδοξίες για καθαρές θάλασσες, γραφικά χωριά και πλούσια ιστορία. Και από αυτά είναι η Σαρδηνία που κλέβει την παράσταση.

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010

Αιθιοπία: Ταξίδι στη χώρα των παιδιών

Απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση σε συνδυασμό με άγριες, φυσικές ομορφιές που κόβουν την ανάσα. Στην Αιθιοπία δεν θα βρεθεί κανείς για διακοπές αναψυχής, αλλά για ένα ταξίδι-εμπειρία ζωής, με τα λαμπερά παιδιά χαμόγελα να δείχνουν τον δρόμο.

Δευτέρα, 12 Απριλίου 2010

Πώς να τραβάτε καλές φωτογραφίες με το κινητό

Η τελευταία, πολυσυζητημένη έκθεση του φωτογράφου Henry Reichhold, στο Λονδίνο, αποδεικνύει ότι ο καθένας μας μπορεί να τραβήξει καλές φωτογραφίες με το κινητό του τηλέφωνο. Ο καλλιτέχνης εξηγεί λεπτομερώς πώς.

Τρίτη, 06 Απριλίου 2010

Πώς να απαλλαγείτε από το ροχαλητό

Κοιμάστε 'σαν πουλάκι', αλλά οι ήχοι που βγάζετε θυμίζουν περισσότερο καρακάξες. Κοιμάστε αρκετά, αλλά νιώθετε συνεχώς κούραση. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο/η σύντροφός σας βρίσκεται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης και πλέον έχει μετακομίσει μόνιμα στο σαλόνι. Μήπως ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσετε το ροχαλητό;

Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010

Κατοικίδια κουνέλια: Συγκατοικώντας με τον Bugs (Bunny)

Σκέφτεστε να υιοθετήσετε ένα ζωάκι, αλλά το δίλημμα σκύλος ή γάτα δε σας καλύπτει; Το χνουδωτό τετράποδο που σας κοιτάζει φοβισμένο μέσα από το κλουβί του pet shop μπορεί να γίνει το νέο σας κατοικίδιο, αρκεί να γνωρίζετε τις ιδιαιτερότητες και τις... απαιτήσεις του.

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010

Πάργα: Η ′κοσμοπολίτικη′ πριγκίπισσα της Ηπείρου

Σπάνια φυσική ομορφιά, πλούσια ιστορία, καταπράσινα νησάκια και αρώματα από λεμόνι και κίτρο, είναι η προίκα της γραφικής και ελκυστικής Πάργας, που την καθιστά ιδανικό προορισμό για αποδράσεις ανεξαρτήτως εποχής.

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010

Συμβουλευτική σχέσεων: Μόδα ή σανίδα σωτηρίας;

Γιατί να επισκεφθεί ένα ζευγάρι κάποιον σύμβουλο γάμου; Ποια είναι τα συχνότερα προβλήματα του έγγαμου βίου και τι βοήθεια μπορεί πραγματικά να προσφέρει; Τρεις ειδικοί απαντούν, δίνοντας -φρούδες;- ελπίδες.

Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2010

Καρύταινα: Ένα χωριό που άξιζε για πέντε (χιλιάδες)

Πέτρινα σπιτάκια με κόκκινες κεραμιδοσκεπές, λιθόστρωτα καλντερίμια, βυζαντινές εκκλησίες, πέτρινες κρήνες και τοξωτά γεφύρια, όλα σε φόντο πράσινο. Η Ορεινή Αρκαδία όπως τη θυμόμαστε στην προ του ευρώ εποχή, χωρίς στολίδια και χρυσόσκονη.

Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2010

Μέρες χωρίς αυτοκίνητο

Η οδύσσεια ενός ταλαιπωρημένου κατόχου αυτοκινήτου, οι διαδρομές του μεταξύ δύο πόλεων, ο 'πόλεμος' του παρκαρίσματος και όλες οι... ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της ζωής του με ή χωρίς αυτό. Τελικά, πόσο μας χρησιμεύει πραγματικά;

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010

On-line λεξικά: Για να μη…χαθείτε στη μετάφραση

Όσοι χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή για να γράφετε και να διαβάζετε -δηλαδή σχεδόν όλοι- συμφωνείτε πως ένα ηλεκτρονικό λεξικό για να βρίσκετε ορισμούς και να μεταφράζετε άγνωστες λέξεις θα σας έλυνε τα χέρια. Βρήκαμε οκτώ, εντελώς δωρεάν, on-line λεξικά.