Τέρψη & Ζωή

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010

Τρίκαλα: Αγναντεύοντας το μεγάλο...κορινθιακό κόλπο

Πέτρινα αρχοντικά, γραφικά καλντερίμια, λιθόστρωτες πλατείες, αιωνόβια πλατάνια, τρεχούμενα νερά και μονοπάτια που διασχίζουν τις καταπράσινες πλαγιές της Ζήρειας συνθέτουν ένα χωριό –ή μήπως είναι τρία;– μικρογραφία ολόκληρης της Ορεινής Κορινθίας.

Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2010

Χρόνος και δουλειά: Οδηγός για...πελαγωμένους

Άγχος, στρες, πίεση, νεύρα και... μισές δουλειές που όσο περνάνε οι μέρες συσσωρεύονται επικίνδυνα. Μήπως κάτι δεν κάνετε καλά; Η σωστή οργάνωση του χρόνου στο εργασιακό περιβάλλον απαιτεί ιδιαίτερη αφοσίωση και πειθαρχία. Πέντε συμβουλές για να μην τρέχετε και δεν φτάνετε.

Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2010

Διαπραγμάτευση μισθού σε εποχές κρίσης

Η καλή προετοιμασία, η αυτογνωσία και η αυτοπεποίθηση είναι τα βασικότερα εφόδια που πρέπει να διαθέτει κανείς κατά την διαπραγμάτευση του μισθού σε μία νέα δουλειά –ακόμα και σε εποχές οικονομικής κρίσης.

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010

Ανατολικά Ζαγοροχώρια: Η ήσυχη φύση του βουνού

Κρυμμένο από τους προβολείς της δημοσιότητας που 'καίνε' λίγη από τη γοητεία των διάσημων γειτόνων του, ζει στους δικούς του ρυθμούς ένα άλλο Ζαγόρι. Πιο ήσυχο; Σίγουρα. Πιο αυθεντικό; Αδιαμφισβήτητα. Πιο όμορφο; Αφήνουμε το συμπέρασμα σε εσάς.

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010

Σβήστε τα ίχνη σας από το internet

Καλό το social networking και τα αστεία βίντεο που μοιράζεστε με τους φίλους σας, αλλά καλά δε θα ήταν και να μην μπορούσε να τα δει –μαζί με τα υπόλοιπα προσωπικά σας δεδομένα– όλος ο πλανήτης; Δύσκολη απόφαση, αλλά αν την πάρετε έχουμε τον τρόπο να την πραγματοποιήσετε.

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2010

Ζήλια: Τα πράσινα ανθρωπάκια και ο δρόμος προς την έξοδο (του μυαλού σας)

Ξέρουμε πολύ καλά ότι δε ζηλεύετε. Συγκεντρώσαμε τα αίτια της ζήλιας και τους τρόπους αντιμετώπισής της αποκλειστικά και μόνο για εκείνον τον γνωστό σας που χρειάζεται βοήθεια. Κι εμείς από ομοιοπαθούντες γνωστούς τα ακούσαμε.

Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2010

Πώς να αντιμετωπίσετε την υπνοβασία

Όσο περίεργα και αν ακούγονται, τα περιστατικά υπνοβασίας σε παιδιά και ενήλικες δεν πρέπει να μας ανησυχούν. Μάθετε πώς μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε, μένοντας ασφαλείς τόσο εσείς όσο και ο... ασθενής.

Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2009

Πρωινό ξύπνημα: Οδηγίες για να σας... ανοίξουμε τα μάτια

Αποστολή νούμερο ένα, να σηκωθείτε από το κρεβάτι μετά από ξενύχτι. Αποστολή νούμερο δύο, να μην κοιμηθείτε πάνω στο πληκτρολόγιο στο γραφείο. Συγκεντρώσαμε όλη τη σοφία που μας χάρισαν χρόνια ολόκληρα επικίνδυνων αποστολών, σε επτά tips και tricks για επίδοξους... ξενύχτηδες εργαζόμενους.

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2009

Άγραφα: Ελλάδα…original

Χωριό φωλιασμένο στην καρδιά της Πίνδου, δυσδιάκριτο από τον δρόμο, σχεδόν «άγραφο». Ιστορία χιλιάδων χρόνων που θέλεις μέρες για να την γνωρίσεις. Άνθρωποι περήφανοι, ζεστοί και φιλόξενοι όσο λίγοι. Τα Άγραφα μας κέρδισαν με την απλότητά τους.

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009

Μιλώντας δημόσια: Αντιμετωπίστε τη νούμερο ένα φοβία

Όσο αγχογόνα κι αν είναι, η παρουσίαση μιας δουλειάς ή η ανάπτυξη μιας ιδέας στο meeting, αποτελεί τη μεγαλύτερη ευκαιρία να στρέψετε τα βλέμματα επάνω σας και να αποδείξετε την αξία σας. Θα αφήσετε μια φοβία να σας τη στερήσει;