Τέρψη & Ζωή

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2009

Χαλέπι: Μάθημα Ανατολής

Ολοζώντανη και γοητευτική, παραδοσιακή και μοντέρνα ταυτόχρονα, βαθιά μουσουλμανική αλλά γεμάτη εκκλησίες, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας είναι η πιο συντηρητική, και αυτή με την εντονότερη νυχτερινή ζωή. Οξύμωρο; Όσο ολόκληρη η Μέση Ανατολή, που αποτυπώνεται σε κάθε γωνιά της.

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2009

Άνδρος: Η διαφορετική 'Κυκλάδα'

Αν αποβιβαζόσασταν στην Άνδρο χωρίς να ξέρετε πού είστε, θα μαντεύατε ότι βρεθήκατε στις Κυκλάδες από τα λευκά σπιτάκια, τους ανεμόμυλους και τα άνυδρα τοπία. Μετά θα αλλάζατε γνώμη, λόγω των καταπράσινων κοιλάδων, των φαραγγιών με τα τρεχούμενα νερά και της απουσίας τουριστικής κουλτούρας.

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2009

Αλλαγή καριέρας: Συμβουλές για τη μεγάλη απόφαση

Η ‘αλλαγή πλεύσης’ στον επαγγελματικό χώρο δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα. Απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, καθαρό μυαλό και υπευθυνότητα. Αν σκέφτεστε να αλλάξετε επαγγελματική πορεία, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.

Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2009

Δηλητηρίαση από 'φόλα': Προστασία από ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία

Ποια είναι τα συμπτώματα ενός δηλητηριασμένου ζώου; Ποια είναι τα προληπτικά και ποια τα θεραπευτικά μέτρα που πρέπει να γνωρίζουμε για να αποφύγουμε τον θάνατο του σκύλου ή της γάτας μας και πώς θα τιμωρηθούν οι ένοχοι; Οι ειδικοί απαντούν.

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2009

Άγιος Νικόλαος: Και ο Άγιος… Λασήθι θέλει

Τα έχει όλα: όμορφο κέντρο, μπόλικα αξιοθέατα, μαγευτικές παραλίες και γνήσιο άρωμα Κρήτης. Ο Άγιος Νικόλαος αποπνέει μία αρχοντική αύρα που σπάνια βρίσκουμε σε προορισμούς και γι΄αυτό ακριβώς μας κέρδισε από την πρώτη στιγμή.

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2009

Παξοί: Μια σταλιά Ιόνιο

Συγκλονιστικές παραλίες που καδράρονται από το βαθυπράσινο του δάσους και το τιρκουάζ του Ιονίου, χωριουδάκια που μυρίζουν ψωμί ψημένο στα ξύλα, μαρίνες που αποπνέουν κοσμοπολιτισμό. Χωράνε όλα αυτά σε μια σταγόνα γης;

Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2009

Ρέθυμνο: Απόδραση στην πόλη των δελφινιών

Με άρωμα ενετικό, πανέμορφες παραλίες, γραφικά χωριουδάκια, φυσικό πλούτο που κόβει την ανάσα και μία πόλη χάρμα οφθαλμών, το Ρέθυμνο αποτελεί έναν άκρως συναρπαστικό προορισμό, όπου το παλιό παλεύει με το καινούργιο και το αυθεντικό με το τουριστικό.

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2009

Το καλοκαίρι μένει στη Λέρο

Σχεδόν ‘αμόλυντη’ από τον μαζικό τουρισμό, η Λέρος είναι ανοιχτή για να δεχτεί τον επισκέπτη που αναζητά έναν οικονομικό προορισμό με αυθεντική ομορφιά, χωρίς περιττούς και φλύαρους εντυπωσιασμούς.

Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2009

Σαντορίνη: Ο μύθος (και οι αλήθειες) της Ατλαντίδας

Αγναντεύουμε ξανά τα ακίνητα νερά της Καλντέρας από το Φηροστεφάνι, βουτάμε σε ακρογιαλιές με μαύρη άμμο, δακρύζουμε με το ηλιοβασίλεμα της Οίας, εξερευνούμε τα χωριά της ενδοχώρας και της συγχωρούμε όλα όσα της έχουμε κατά καιρούς προσάψει. Γιατί είναι πάντα η Σαντορίνη.

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009

Σίκινος: Η 'μικρή κυρία' των Κυκλάδων

Λευκά σπιτάκια, φιλόξενες ακρογιαλιές, μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, γαλήνια μέρη, το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Η Σίκινος κρατάει χαμηλό προφίλ σε πείσμα του θορυβώδους χαρακτήρα των Κυκλάδων και γι’ αυτό ακριβώς μας αρέσει.