Video

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2017, 11:42

Νυχτερινή ενούρηση

Η ακούσια απώλεια ούρων κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι μια από τις διαταραχές που μπορεί να παρουσιάσει ένα στα πέντε παιδιά και που, εκτός από τα «πρακτικά» προβλήματα, μπορεί να επιβαρύνει την ψυχολογία και την κοινωνικοποίησή του.

Τρίτη, 08 Αυγούστου 2017, 12:03

Δυσβάσταχτο το κόστος της λοίμωξης από C. difficile

Η λοίμωξη από C. difficile κοστίζει στις υπηρεσίες υγείας περίπου 3 εκατ. ευρώ ανά έτος σε ολόκληρη την Ευρώπη.Οι υποτροπιάζουσες λοιμώξεις C.

Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2017, 14:13

Υπερηχογράφημα ισχίου παιδιών

Η αναπτυξιακή δυσπλασία του ισχίου είναι πάθηση που σχετίζεται με την ανάπτυξη και τη σταθερότητα του νεογνικού και βρεφικού ισχίου.

Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017, 12:20

Οστεοαρθρίτιδα: Το πιο συχνό νόσημα στα ηλικιωμένα άτομα

Στις ανεπτυγμένες χώρες τα νοσήματα των οστών και των αρθρώσεων αποτελούν το 50% των χρόνιων παθολογικών νοσημάτων σε άτομα άνω των 50 ετών.

Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017, 15:55

Ολέθρια η λανθασμένη χρήση αντιβιοτικών

Η μείωση του κινδύνου και των οικονομικών επιπτώσεων των μολυσματικών ασθενειών, όπως η λοίμωξη από C. difficile, συνδέεται ολοένα και περισσότερο με τη διαχείριση της χρήσης των αντιβιοτικών.

Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017, 14:38

Αυξάνονται τα περιστατικά καρκίνου του παχέος εντέρου

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου και του ορθού (ορθοκολικός καρκίνος) είναι η τρίτη συχνότερη διάγνωση καρκίνου στους άνδρες και η δεύτερη συχνότερη στις γυναίκες, με συνεχή προοδευτική αύξηση των νέων περιπτώσεων στις ανεπτυγμένες χώρες.

Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017, 13:58

Νέα εποχή στην ογκολογία

Η ανοσοθεραπεία αποτελεί πλέον μια καινοτόμο θεραπευτική αγωγή στην αντιμετώπιση του προχωρημένου καρκίνου του πνεύμονα και μελέτες έχουν δείξει ότι οι ασθενείς εμφανίζουν καλύτερη επιβίωση χωρίς εξέλιξη της νόσου αλλά και σημαντικά αυξημένη συνολική επιβίωση έναντι της χημειοθεραπείας.

Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017, 11:24

ΙΦΝΕ: 'κλειδί' η έγκαιρη διάγνωση

Η έγκαιρη διάγνωση των ΙΦΝΕ μπορεί να επιτευχθεί με άμεση επίσκεψη σε γαστρεντερολόγο των ασθενών που εμφανίζουν διαρροϊκές κενώσεις, κοιλιακό άλγος και απώλεια αίματος από το πεπτικό.

Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017, 12:47

Μπορείς να πιάσεις το μολύβι;

Η δυσκολία που αντιμετωπίζουν πολλοί ασθενείς με ενεργή Ρευματοειδή Αρθρίτιδα να πραγματοποιήσουν ακόμη και απλές, καθημερινές εργασίες, όπως να πιάσουν ένα μολύβι και να γράψουν, αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για την εκστρατεία "Πιάσε το Μολύβι".

Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017, 12:53

Διευρύνεται ο ρόλος της Ε.Ε.Φα.Μ

Η Ε.Ε.Φα.Μ. διευρύνει το φάσμα των ρόλων που εκπροσωπεί και επεκτείνει τις δραστηριότητές της, ώστε να συνεχίσει να απαντά επιτυχώς στις σύγχρονες ανάγκες των φαρμακευτικών επιχειρήσεων.