Video

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015, 15:17

Καρκίνος και η δύναμη της ελπίδας

Ο υγιής άνθρωπος βλέπει τον καρκινοπαθή να βρίσκει την ελπίδα και σκέφτεται ότι εάν ο καρκινοπαθής μπορεί και ελπίζει, τότε σίγουρα μπορεί κι εκείνος να ελπίζει.

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015, 15:00

Θ. Τρύφων: Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία διαλύεται

Χείμαρρος ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας για τις αλλαγές που επέβαλαν οι δανειστές. Κάνει λόγο για ‘στοχευμένη ενέργεια’ κατά της ελληνικής παραγωγής.

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015, 10:51

Υπερσύγχρονη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο ΜΗΤΕΡΑ

Η Μονάδα λειτουργεί σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και στο πλαίσιο μεγάλου και οργανωμένου νοσοκομείου (4ος όροφος), με κάλυψη από ιατρούς όλων των ειδικοτήτων και άμεση δυνατότητα κλήσης σε περίπτωση έκτακτων περιστατικών.

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2015, 13:16

Ελπιδοφόρες εξελίξεις στην Ογκολογία

Σημαντικές εξελίξεις στην Ογκολογία στηρίζουν την αισιοδοξία για αποτελεσματικότερες θεραπείες. Επιπλέον η πλέον σύγχρονη προσέγγιση προβλέπει τη συνεργασία των ειδικοτήτων στην ομαδική αντιμετώπιση του καρκίνου.

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2015, 10:41

Οικονομική και ψυχολογική η επιβάρυνση των ασθενών με καρκίνο του μαστού

Τη σημαντική ψυχοκοινωνική και οικονομική επιβάρυνση των νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο του μαστού ανέδειξε νέα έρευνα του Τομέα Οικονομικών της Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού 'Άλμα Ζωής'.

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015, 11:44

Ακτινοθεραπευτική αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη

Η απόφαση για την σωστή αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη πρέπει να λαμβάνεται στα πλαίσια του ογκολογικού συμβουλίου στο οποίο συμμετέχουν ουρολόγος, παθολόγος ογκολόγος και ακτινοθεραπευτής ογκολόγος.

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015, 10:29

Πρωταθλητές στην παχυσαρκία τα παιδιά της χώρας μας

Η Ελλάδα καταγράφει πολύ υψηλά ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση τόσο στη μελέτη COSI του ΠΟΥ που διεξήχθη σε παιδιά 6-10 ετών από 11 χώρες της Ευρώπης, όσο και στη μελέτη ENERGY όπου συμμετείχαν παιδιά 10-12 ετών από 7 χώρες της Ευρώπης.

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015, 11:29

Ενημέρωση για τις διαταραχές πρόσληψης τροφής

Με στόχο την περαιτέρω ενημέρωση του ευρύτερου κοινού αναφορικά με τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής η Ανάσα παρουσίασε το πρόγραμμα 'Τροφή για Σκέψη'.

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015, 09:29

Παγκόσμια ημέρα του διαβήτη 2015

Τα τελευταία χρόνια η σύγχρονη τεχνολογία ξαφνιάζει και εντυπωσιάζει. Από την άλλη μεριά ο Σακχαρώδης Διαβήτης καλπάζει και απασχολεί, προβληματίζει και ταλανίζει, εκατομμύρια ανθρώπους.

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015, 13:26

Καρκίνος του προστάτη: κλειδί η εξατομικευμένη θεραπεία

Η θέση της ορμονοθεραπείας στον ορμονοευαίσθητο καρκίνο προστάτη αποτελεί βασική θεραπευτική προσέγγιση με τη χορήγηση LHRH αναλόγων και αντιανδρογόνων.