Video

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2015, 17:29

Τοποθέτηση βηματοδότη χωρίς καλώδια για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Για πρώτη φορά στη χώρα μας τοποθετήθηκε σε ασθενή βηματοδότης χωρίς καλώδιο σε ασθενή στην Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου και στην Καρδιολογική Κλινική του Ευαγγελισμού.

Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2015, 15:34

Σωτήρια η έγκαιρη διάγνωση στον καρκίνο του προστάτη

Επειδή ο καρκίνος του προστάτη θεραπεύεται στα αρχικά στάδια, κύριος σκοπός σήμερα είναι η έγκαιρη διάγνωση. Δυστυχώς στα αρχικά στάδια δεν υπάρχουν συμπτώματα που θα οδηγήσουν τον ασθενή στο γιατρό.

Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2015, 11:05

14o Ετήσιο Συνέδριο Healthworld: κατάθεση προτάσεων για δημιουργία βιώσιμου συστήματος Υγείας

Εκπρόσωποι και φορείς από τον χώρο της υγείας στην χώρα μας συμμετείχαν στο 14o Ετήσιο Συνέδριο Healthworld, καταθέτοντας τις προτάσεις τους αναφορικά με τα καυτά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο με στόχο να συμβάλλουν δημιουργικά στην δημιουργία ενός μοντέρνου, βιώσιμου και προβλέψιμου συστήματος υγείας, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις θυσίες και τις προσδοκίες του Ελληνικού λαού για την παροχή υπηρεσιών υγείας.

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015, 17:56

Ο μητρικός θηλασμός είναι πηγή ζωής!

Ο μητρικός θηλασμός είναι ένα δώρο της μητέρας προς το νεογέννητο μωρό της. Για έναν επιτυχημένο Μητρικό Θηλασμό, που είναι πηγή ζωής, χρειάζεται να έχει η μητέρα επιθυμία, ηρεμία, υπομονή και διαθεσιμότητα.

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015, 12:18

Γιατί το άγχος συνδέεται με τον καρκίνο του μαστού;

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, όπως έχει οριστεί η 25η Οκτωβρίου, η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα, επισημαίνει το ρόλο του άγχους, στην εμφάνιση της νόσου, καθώς παίζει καθοριστικό ρόλο.

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015, 14:40

Ο καρκίνος του μαστού επηρεάζει μία στις εννέα γυναίκες

Με τον καρκίνο του μαστού να επηρεάζει μία στις εννέα γυναίκες στη διάρκεια της ζωής τους, η ευαισθητοποίηση και η απόκτηση γνώσης μεταξύ των γυναικών είναι πιο σημαντική από ποτέ.

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015, 15:07

Φθινοπωρινά κρυολογήματα

Το φθινόπωρο με τις εναλλαγές θερμοκρασίας φέρνει συχνά βήχα, πονόλαιμο, πυρετό και καταρροή της μύτης. Το φάσμα των λοιμώξεων αναπνευστικού είναι μεγάλο, από το κοινό κρυολόγημα έως την πνευμονία, περιλαμβάνοντας παθήσεις λιγότερο ή περισσότερο σοβαρές που χρειάζονται διαφορετική αντιμετώπιση κάθε φορά.

Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015, 12:56

13 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Θρόμβωσης

Η Παγκόσμια Ημέρα Θρόμβωσης έχει σαν στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη θρόμβωση και τις επιπτώσεις της, με την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που απευθύνονται στο κοινό και στους Επαγγελματίες Υγείας.

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015, 20:36

Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας: Ώρα για Δράση

Η 12η Οκτωβρίου κάθε έτους είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας (World Arthritis Day - WAD). Το φετινό μήνυμα της WAD 2015-2016 καθορισμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) είναι: 'It’s in your hands, take action'.

Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2015, 11:10

Παγκόσμια Ημέρα Όρασης: σωτήριες οι προληπτικές εξετάσεις

Η συχνή επίσκεψη στον οφθαλμίατρο,ειδικά των μεγαλύτερων σε ηλικία ατόμων, μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση καλής όρασης και επομένως της ποιότητας ζωής τους.