Video

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014, 13:32

Υψηλό το ποσοστό εκτρώσεων στη χώρα μας

Αμεση είναι η ανάγκη ενημέρωσης για την αντισύλληψη στη χώρα μας, καθώς παραμένει θέμα ταμπού με αποτέλεσμα να έχουμε υψηλά ποσοστά εκτρώσεων.

Παρασκευή, 09 Μαΐου 2014, 12:22

Οι ιδιοπαθείς φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου

Η ελκώδης κολίτιδα προσβάλλει πάντα το παχύ έντερο, ενώ η νόσος του Crohn μπορεί να προσβάλλει κάθε τμήμα του πεπτικού σωλήνα από το στόμα μέχρι τον πρωκτό και την περιοχή γύρω από τον πρωκτό (περιεδρική προσβολή).

Δευτέρα, 05 Μαΐου 2014, 11:01

Καρκίνος του δέρματος: Η πρόληψη σώζει ζωές

Η επιδημική εξάπλωση που εμφανίζει το μελάνωμα και ο καρκίνος του δέρματος, ιδιαίτερα σε γεωγραφικές θέσεις με κλιματολογικά χαρακτηριστικά όπως αυτά της χώρας μας, δεν αφήνει περιθώρια αδράνειας ή εφησυχασμού.

Παρασκευή, 02 Μαΐου 2014, 14:42

Χωρίς θεραπεία προφύλαξης οι αιμορροφιλικοί στη χώρα μας

Στην Ελλάδα, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Δυτική Ευρώπη αλλά και κάποιες χώρες πλέον της Κεντρικής/ Ανατολικής Ευρώπης, η θεραπεία προφύλαξης στους αιμορροφιλικούς δεν συνεχίζεται μετά την ενηλικίωση των ασθενών, με αποτέλεσμα η κατανάλωση παραγόντων στη χώρα μας να είναι αισθητά χαμηλότερη του μέσου όρου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τρίτη, 29 Απριλίου 2014, 10:49

Σημαντικές εξελίξεις στην καρδιολογία

29ο Συνέδριο Κλινικής ΚαρδιολογίαςΑνακοινώσεις για τα τελευταία δεδομένα όσον αφορά στην απεικόνιση και αντιμετώπιση της καρδιακής ανεπάρκειας και των βαλβιδοπαθειών έγιναν μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια του 29ου Συνεδρίου Κλινικής Καρδιολογίας που διοργάνωσε το Ελληνικό Ιδρυμα Καρδιολογίας.

Τρίτη, 15 Απριλίου 2014, 14:58

Η οικονομική κρίση πλήττει την ψυχική υγεία

Υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι η χρηματοδότηση της θεραπείας και ιδίως της πρόληψης στον τομέα της ψυχικής υγείας δεν έχει μόνο επιστημονική, ηθική και ανθρωπιστική σημασία αλλά και οικονομική σκοπιμότητα.

Τρίτη, 15 Απριλίου 2014, 13:24

Τα σωτήρια εμβόλια

Τις τελευταίες δεκαετίες τα εμβόλια έχουν μειώσει σε πολύ μεγάλο ποσοστό τη βρεφική και παιδική θνησιμότητα. Είναι πολύ επικίνδυνο να μην εμβολιάζονται τα παιδιά, γιατί χάνεται η συλλογική ανοσία και υπάρχει ο κίνδυνος επαναφοράς ξεχασμένων νοσημάτων.

Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014, 11:23

Οξεία σκωληκοειδίτιδα: πώς αντιμετωπίζεται;

Η οξεία σκωληκοειδίτιδα αποτελεί την συχνότερη αιτία οξείας κοιλίας, με την φλεγμονή να ξεκινά από τον βλεννογόνο της απόφυσης και σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα να αφορά όλα τα τοιχώματα του οργάνου.

Τρίτη, 08 Απριλίου 2014, 17:12

Κολοσκόπηση: μία εξέταση που σώζει ζωές

Σήμερα η κολοσκόπηση αποτελεί την πιο αποτελεσματική προληπτική εξέταση που μειώνει τον κίνδυνο να αναπτύξει και να πεθάνει κανείς από καρκίνο του παχέος εντέρου επειδή ανιχνεύει και αφαιρεί τη μεγίστη πλειονότητα των πολυπόδων του παχέος εντέρου που έχουν εν δυνάμει καρκινική εξαλλαγή.

Πέμπτη, 03 Απριλίου 2014, 13:37

Tips για λευκό χαμόγελο

Αν θέλετε να έχετε κατάλευκο χαμόγελο, μπορείτε να ακολουθήσετε τις συμβουλές που δίνει η Χειρουργός Οδοντίατρος Κουκοπούλου Ελισάβετ.