Video

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014, 14:31

Οστεοπόρωση: Μια σιωπηλή επιδημία

Η οστοεπόρωση είναι πάθηση κυρίως της τρίτης ηλικίας και χαρακτηρίζεται σιωπηλή νόσος γιατί δεν εμφανίζει συμπτώματα πριν συμβεί κάταγμα.

Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014, 14:47

Οι κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις των ρευματικών νοσημάτων

Παρά το γεγονός ότι τα μυοσκελετικά ρευματικά νοσήματα αφορούν περίπου το 22 τοις εκατό του πληθυσμού, η ευαισθητοποίηση της πολιτείας αλλά και της κοινωνίας δεν είναι ανάλογη της σοβαρότητας και των κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων των νοσημάτων αυτών.

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014, 11:11

Ισορροπημένη διατροφή για γερό ανοσοποιητικό

Το "γρήγορο" και πρόχειρο φαγητό, οι πολύ αυστηρές δίαιτες, η μείωση της ποσότητας του φαγητού, η ακατάστατη διατροφή με χαμηλή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών δεν εξασφαλίζει τις απαραίτητες ποσότητες βιταμινών και συστατικών που χρειαζόμαστε για ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα.

Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014, 09:29

Το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού

Ο σχολικός εκφοβισμός είναι ένα φαινόμενο που παρουσιάζει αύξηση τα τελευταία χρόνια, ενώ πλέον εντείνεται και λόγω του διαδικτύου.

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014, 16:06

Univadis: Ολοκληρωμένη πηγή πληροφόρησης για επαγγελματίες υγείας

Έναν αιώνα - και παραπάνω - από την 1η έκδοση του Merck manual η MSD καινοτομεί πάλι με μια υπηρεσία που αλλάζει τα δεδομένα της ιατρικής πληροφόρησης: Το univadis αποτελεί ολοκληρωμένη πηγή πληροφόρησης αποκλειστικά για επαγγελματίες Υγείας και προσφέρει δωρεάν αξιόπιστη επιστημονική γνώση και ενημέρωση, αντλώντας περιεχόμενο από τις πιο έγκριτες πηγές χωρίς την παραμικρή εμπλοκή της MSD.

Τρίτη, 04 Μαρτίου 2014, 13:02

Τηλε-ψυχιατρική απο το Αιγινήτειο Νοσοκομείο

Η τηλε-ψυχογηριατρική είναι η εφαρμογή της τηλε-ψυχιατρικής σε θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία των ηλικιωμένων.Σκοπός της τηλεψυχογηριατρικής υπηρεσίας είναι η ανάπτυξη τηλε-ψυχογηριατρικών ιατρείων σε απομακρυσμένες γεωγραφικά περιοχές, που δεν έχουν εξειδικευμένο προσωπικό ή δεν έχουν λειτουργό επισκέπτη ψυχικής υγείας με εμπειρία σε προβλήματα ψυχικής υγείας των ηλικιωμένων και η διασύνδεση τους με τη Μονάδα Ψυχογηριατρικής της Αʼ Ψυχιατρικής Κλινικής στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014, 14:30

Βλασταράκος: Χαμηλές οι προσδοκίες για το ΠΕΔΥ

Πολύ χαμηλά είναι τα ποσοστά συμμετοχής των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), σημειώνει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014, 16:38

Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων: Μετ´εμποδίων η πρόσβαση σε θεραπείες

Προβλήματα πρόσβασης αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πάσχοντες από «σπάνιες νόσους», καθώς, σε αρκετές περιπτώσεις, οι ασθενείς καλούνται να πληρώσουν παρότι είναι χρονίως πάσχοντες και έχουν μηδενική συμμετοχή, ενώ σε άλλες, ταλαιπωρούνται να προμηθευτούν εγκαίρως τα φάρμακά τους.

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014, 00:14

Αναγνωρίστε το έμφραγμα - σώστε ζωές

Είναι σημαντικό να γνωρίζει το ευρύ κοινό τα συμπτώματα που έχει ο ασθενής σε περίπτωση εμφράγματος για την άμεση αναγνώρισή τους, καθώς και τα διαφορετικά συμπτώματα ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες.

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014, 14:43

Ανεπαρκείς οι γνώσεις για την πρόληψη της τερηδόνας

Στη χώρα μας, μόνο το 16,8 τοις εκατό του ελληνικού πληθυσμού θεωρεί ότι γνωρίζει πως μπορεί να προλάβει την τερηδόνα, ενώ η μεγάλη πλειονότητα δεν γνωρίζει καθόλου ή έχει ανεπαρκείς γνώσεις για την πρόληψη της πάθησης.