Video

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014, 11:20

Ο καρκίνος ιάται σε 3 από τα 4 παιδιά που προσβάλλονται

Με τη σύγχρονη και έγκαιρη διαγνωστική προσέγγιση, ειδική για την νόσο θεραπεία και την πλήρη υποστηρικτική αγωγή τόσο την ιατρική όσο και την ψυχοκοινωνική, ο καρκίνος αντιμετωπίζεται με επιτυχία και η νόσος στις ανεπτυγμένες χώρες ιάται σε 3 από τα 4 παιδιά που προσβάλλονται.

Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014, 12:30

Λύση η τεχνητή καρδιά στην καρδιακή ανεπάρκεια;

Λόγω του περιορισμένου αριθμού δωρητών καρδιάς η συνολική ευεργετική επίδραση της μεταμόσχευσης στην καρδιακή ανεπάρκεια κρίνεται ως «επιδημιολογικά» πολύ μικρή.

Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2014, 11:31

Κοινωνικό πρόβλημα ο χρόνιος πόνος

Στατιστικές δείχνουν ότι άτομα που έπασχαν από χρόνιο πόνο, είχαν τρεις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν διαταραχές της διάθεσης και αδυναμία ελέγχου του άγχους.

Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2014, 12:05

Ο Ιάσων υποδέχεται τα παιδιά

Νοσοκομειακές και κλινικές μελέτες δείχνουν ότι η συμμετοχή της οικογένειας και του φιλικού περιβάλλοντος στη φροντίδα του παιδιού αλλά και η καλή διάθεση του ασθενούς βοηθά στη ταχύτερη ίαση και ο Ιάσωνας, συμμετέχει στην προσπάθεια αυτή.

Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2014, 13:17

Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων 2014

Η Πανελλήνια Ένωση για τις Σπάνιες Παθήσεις διοργανώνει εκδηλώσεις ενημέρωσης με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Σπανίων Παθήσεων 2014 και την υποστήριξη της Eurordis (Ευρωπαϊκή Οργάνωση για τις Σπάνιες Παθήσεις).

Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014, 11:34

Σωστός τρόπος βουρτσίσματος δοντιών

Η οδοντίατρος κυρία Ελισάβετ Κουκοπούλου μας υπενθυμίζει ποιος είναι ο σωστός τρόπος βουρτσίσματος των δοντιών.

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014, 10:29

Η σημασία του εμβολιασμού στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Ο Καρκίνος του Τραχήλου της Μήτρας προκαλείται από λοίμωξη με τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), ο οποίος μεταδίδεται με την σεξουαλική επαφή, ακόμα και αν αυτή δεν είναι ολοκληρωμένη.

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014, 12:40

Η σημασία της Απεικόνισης στη σύγχρονη Ογκολογία

Η πρόοδος στην Ογκολογία σε συνδυασμό με τις τεχνολογικές εξελίξεις στην Απεικόνιση έχουν συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του καρκίνου σήμερα.

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014, 11:45

Πέτρες στη χολή: πώς δημιουργούνται, πώς αντιμετωπίζονται

Σαφής αιτιολογία που να δικαιολογεί πλήρως την δημιουργία χολολίθων δεν υπάρχει. Υπάρχουν όμως πολλοί προδιαθεσικοί παράγοντες όπως η κληρονομικότητα, η λήψη ορμονών για διαφόρους λόγους,η πλούσια σε λίπος διατροφή, η κίρρωση του ήπατος, η παχυσαρκία, ο σακχαρώδης διαβήτης, η χρήση παρεντερικής διατροφής, η κύηση κ.

Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014, 10:39

Παραγωγή οστών και χόνδρων από βλαστοκύτταρα;

Στην παραγωγή οστού και χόνδρου στοχεύουν έρευνες, μέσω των οποίων γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθούν πιο ώριμες μορφές κυττάρων από τα εμβρυικά βλαστοκύτταρα και στην ιδανική περίπτωση οστεοβλάστες και χονδροβλάστες.