Video

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2014, 12:15

Σε κρίση οδηγεί και τις σχέσεις, η οικονομική ύφεση

Η οικονομική κρίση μοιάζει να είναι μια βαθύτερη ηθική κρίση και αξιών που αγγίζει το άτομο και συχνά γίνεται “κρίση σχέσεων".

Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013, 10:05

Γιατί οι γιορτές προκαλούν στρες;

Τις μέρες των γιορτών ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού, για διαφορετικούς κάθε φορά λόγους, βιώνει αυξημένη ένταση, καταθλιπτικό συναίσθημα, καθώς και αναστάτωση επειδή δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε όλα όσα επιθυμεί ή μέσα στα χρονικά πλαίσια που του ορίζονται.

Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013, 14:21

Πώς επιλέγουμε δώρα;

Τα δώρα αντικατοπτρίζουν το είδος και την ποιότητα της σχέσης μας με τους άλλους, ενώ ανάλογα με τις προθέσεις μας τα νοηματοδοτούμε με διαφορετικό τρόπο.

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013, 13:34

Ο δεκάλογος του κατάλευκου χαμόγελου

H Χειρουργός Οδοντίατρος Κουκοπούλου Ελισάβετ μας μυεί στα μυστικά ενός τέλειου χαμόγελου. Μάθετε όσα θέλατε να ξέρετε για τις τροφές, τις κακές συνήθειες και ότι άλλο αλλοιώνει το χαμόγελο μας.

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013, 17:24

Oστεοπορωτικά Κατάγματα

Η μείωση της οστικής πυκνότητας στους μεσήλικες και στους ηλικιωμένους, έχει ως συνέπεια φορτιζόμενες περιοχές του σκελετού να υφίστανται κατάγματα ως αποτέλεσμα χαμηλής ενέργειας, αντίστοιχη της οποίας σε νεαρότερη ηλικία δεν θα είχε προκαλέσει κάταγμα, διότι το οστό στις περιοχές αυτές είναι πυκνότερο.

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013, 20:51

Ηπατίτιδα C: Το 80 τοις εκατό των πασχόντων αγνοούν ότι πάσχουν

Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 200.000 ασθενείς με ηπατίτιδα C και το 80% από αυτούς, δεν γνωρίζει ότι νοσεί.Σημαντικός παράγοντας στην αναχαίτιση της νόσου αποτελεί η ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου.

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013, 16:03

Πολυδάπανες οι μακροχρόνιες επιπλοκές του Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου ΙΙ

Τα αποτελέσματα της μελέτης μέτρησης ποιότητας ζωής σε ασθενείς με διαβήτη και υπογλυκαιμίες “HYPO”, τα οποία ανακοινώθηκαν στο Αμερικανικό Ενδοκρινολογικό Συνέδριο, σε συνδυασμό με αυτά της μελέτης κόστους του σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου ΙΙ στην Ελλάδα “HERCULES”, υπογραμμίζουν ότι εκτός από το προφανές άμεσο φαρμακευτικό κόστος του Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου ΙΙ, υπάρχει και το ιδιαίτερα σημαντικό κόστος, που προέρχεται από τις μακροχρόνιες επιπλοκές, τις ανεπιθύμητες ενέργειες των αγωγών, κ.

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2013, 09:54

Απομονωμένες νιώθουν οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού

Σύμφωνα με έρευνα, οι περισσότερες από τις μισές γυναίκες με προχωρημένο καρκίνο του μαστού αισθάνονται ότι η κοινωνία έχει αρνητική αντίληψη γι’ αυτές, ενώ 37 τοις εκατό δήλωσαν πως έχουν χάσει την αυτοπεποίθησή τους ή την αίσθηση της προσωπικής τους ταυτότητας μετά τη διάγνωση της νόσου.

Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2013, 11:15

Μεγάλο το κοινωνικοικονομικό κόστος της ρευματοειδούς αρθρίτιδας

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας, στην Ελλάδα ζουν περίπου 70.000 -100.000 ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα και από αυτούς περισσότεροι από έναν στους 4 δεν είναι δυνατόν να εργασθεί μετά από 5 χρόνια νόσου.

Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2013, 11:17

Πώς θα προληφθούν οι λοιμώξεις στις αρθροπλαστικές

Oλοκληρώθηκε η καταγραφή των παγκόσμιων οδηγιών για την αντιμετώπιση των λοιμώξεων των αρθροπλαστικών επεμβάσεων.Στο συνέδριο, που διενεργήθηκε στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Thomas Jefferson και του καθηγητή Παρβίζι και τη συνεργασία της γερμανικής κλινικής ENDO-KliniK του Αμβούργου με τον καθηγητή Γκέρκε, συμμετείχαν 400 εξειδικευμένοι γιατροί από 58 χώρες και αντιπροσωπεύθηκαν 100 διεθνείς επιστημονικές ιατρικές εταιρίες.