Video

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013, 16:47

Προσοχή στην επιλογή των γυαλιών ηλίου!

Ερευνα που πραγματοποίησε η επιστημονική ομάδα του καθηγητή Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης Αναστάσιου Κανελλόπουλου έδειξε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην αγορά γυαλιών ηλίου.

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013, 17:35

Πώς οι νέες ακριβότερες θεραπείες μειώνουν το κόστος της υγείας

Το κόστος της υγείας αυξάνεται ετήσια πολύ περισσότερο από την οικονομική ανάπτυξη των κρατών, κάτι που οφείλεται τόσο στην ανάπτυξη νέων θεραπειών και τεχνολογιών όσο και στην αύξηση του μέσου όρου ζωής.

Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2013, 19:58

«Πιστοποίηση θανάτου για τις κλινικές το νέο κούρεμα»

Έντονες αντιδράσεις από τις κλινικές για το νέο ‘κούρεμα’ στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ. Καταπέλτης’ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ανδρέας Καρταπάνης, προειδοποιεί και για νομικές ενέργειες.

Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2013, 20:29

Υπερσύγχρονο εργαστήριο κλινικής βιοχημείας στο Αττικόν

Από τον περασμένο Νοέμβριο το Εργαστήριο Κλινικής Βιοχημείας που λειτουργεί στο Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ εισήλθε σε Πλήρη Εργαστηριακή Αυτοματοποίηση.

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013, 15:05

Πώς θα καταλάβω ότι έχω κατάθλιψη;

Τι είναι κατάθλιψη; Ποιους αφορά; Πώς μπορεί να θεραπευτεί; Η κατάθλιψη συνδέεται με τη σκέψη, το συναίσθημα και τη συμπεριφορά του ατόμου.

Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013, 15:09

Υπέρταση: Πώς να προσαρμόσετε τον τρόπο ζωής σας

Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό για την Ελλάδα, καθώς όλες οι μελέτες δείχνουν πως υπάρχει άμεση και σημαντική σχέση της αύξησης της πίεσης με την οικονομική δυσπραγία και την ανεργία.

Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013, 11:19

Μεγάλη έξαρση του μελανώματος

Λόγω των περιβαλλοντικών μεταβολών και των αλλαγών στον τρόπο ζωής, τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί τα τελευταία 50 χρόνια στις χώρες της Ευρώπης.

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013, 13:18

Παγκόσμια ημέρα Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας ‘13

Ο εορτασμός φέτος έγινε την Τετάρτη 29 Μαΐου και η εκστρατεία επικεντρώθηκε στους νέους με ΣΚΠ-ΠΣ. Σε μια εποχή όπου οι νέοι μπορεί να αρχίζουν μια νέα καριέρα, ή σχέσεις ή και να κάνουν σχέδια για το μέλλον, το να διαγνωσθεί κάποιος, με μια χρόνια και δυνητικά ανίατη νόσο, όπως η ΣΚΠ - ΠΣ, μπορεί να οδηγήσει στην επαναξιολόγηση των στόχων και του γενικότερου προσανατολισμού τους στη ζωή.

Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013, 10:46

Η νόσος του Πάρκινσον αντιμετωπίζεται

Στην Ελλάδα νοσούν πάνω από 24.000 Έλληνες από Πάρκινσον. Το γεγονός προκαλεί ένα σημαντικό κοινωνικό κόστος και βέβαια αποτελεί μια πρόκληση για την αποτελεσματική θεραπεία της νόσου καθώς είναι αναγκαίο να γίνεται η σωστή διάγνωση, ώστε να ακολουθηθεί η αντίστοιχη αντιμετώπιση - θεραπεία την κατάλληλη στιγμή.

Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2013, 09:56

Η ΧΑΠ είναι σήμερα η τέταρτη αιτία θανάτου

Ο Διευθυντής Α’ ΚΕΘ-ΕΚΠΑ του Νοσοκομείου ‘Ευαγγελισμός’ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος αναφέρει ότι η Χ.Α.Π. αποτελεί μία σύγχρονη πανδημία που οφείλεται στο κάπνισμα.