Video

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013, 15:58

Οι κληρονομικοί γυναικολογικοί καρκίνοι, η ανίχνευσή τους και οι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης

Τρείς ειδικοί απαντούν στα βασικότερα ερωτήματα για το θέμα του κληρονομικού καρκίνου του μαστού και των ωοθηκών, καθώς η ανακοίνωση της διάσημης ηθοποιού Αντζελίνας Τζολί ότι υποβλήθηκε σε προφυλακτική μαστεκτομή προκάλεσε αίσθηση παγκοσμίως, ενώ γυναίκες σε όλο τον κόσμο αναρωτήθηκαν πόσο κινδυνεύουν και σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να εξετάζονται.

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013, 12:41

Οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της στεφανιαίας νόσου

Για άλλη μια φορά στο επίκεντρο του διεθνούς συνεδρίου κλινικής καρδιολογίας η στεφανιαία νόσος. Ο Καθηγητής κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της στεφανιαίας νόσου, τόσο στη διάγνωση όσο και στη θεραπεία.

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013, 12:42

Καινοτομίες στην υγεία με επίκεντρο τον άνθρωπο

Το TEDMED Live Athens με θέμα η ‘Υγεία Μπροστά’, είναι μια κοινότητα ανθρώπων με στόχο και κοινό όραμα να φέρει κοντά όλους εκείνους που προέρχονται, σχετίζονται ή ενδιαφέρονται για τα θέματα υγείας.

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013, 14:33

Πόνοι στον αυχένα

Τα αυχενικά σύνδρομα, έχουν ως αιτία παθήσεις του αυχενικού τμήματος της σπονδυλικής στήλης. Η συχνότητα αυτών των προβλημάτων αυξάνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω του σύγχρονου τρόπου διαβίωσης με την καθιστική ζωή, την έλλειψη άσκησης και το άγχος.

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013, 11:45

Λύσεις για την υπέρταση

Όλες οι μελέτες δείχνουν πως υπάρχει άμεση και σημαντική σχέση της αύξησης της πίεσης με την οικονομική δυσπραγία και την ανεργία.

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013, 11:08

Καρκίνος των ωοθηκών

Ο καρκίνος των ωοθηκών αποτελεί περίπου το 20 τοις εκατό, του συνόλου των καρκίνων που πλήττουν τα γυναικεία γεννητικά όργανα.

Πέμπτη, 09 Μαΐου 2013, 09:47

Οδηγίες προφύλαξης από τις αλλεργίες

Ο Αλλεργιολόγος Δρ. Ιωάννης Γαλατάς, εξηγεί ότι η αποφυγή της έκθεσης σε συγκεκριμένα αλλεργιογόνα είναι μία απλή και αποτελεσματική μέθοδος αν και μερικές φορές είναι δύσκολη η εφαρμογή της.

Σάββατο, 04 Μαΐου 2013, 20:24

Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα

Πολλοί Έλληνες σήμερα υποφέρουν από Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα και δεν το γνωρίζουν. Η ΑΣ, είναι μία χρόνια συστηματική φλεγμονώδης πάθηση που προσβάλλει κυρίως τη σπονδυλική στήλη και συνήθως ξεκινά με έντονο πόνο στη μέση και δυσκαμψία (δυσκολία κίνησης).

Τετάρτη, 01 Μαΐου 2013, 14:18

Δημοφιλείς θεραπείες ομορφιάς πριν τις γιορτές

Ο πλαστικός χειρουργός Θάνος Κοντογιάννης, μας ενημερώνει για τις θεραπείες ομορφιάς πριν από τις γιορτές.Botox, υαλουρονικό οξύ και διάφορες άλλες ενέσιμες θεραπείες προτείνει ο ιατρός.

Τετάρτη, 01 Μαΐου 2013, 14:15

HPV: Ο ιός των ανθρώπινων κονδυλωμάτων

Ο Δρ. Αλέξανδρος Αρμενιάκος, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος μας μιλά για τον HPV. Ο ιός των ανθρώπινων κονδυλωμάτων θεωρείται το πιο συχνό σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα.