Video

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013, 14:11

Επικίνδυνη κατάχρηση αντιβιοτικών στα νήπια

Η υπερκατανάλωση αντιβιοτικών φαίνεται ότι δεν αφορά μόνο στους ενήλικες της χώρας μας αλλά και στα νήπια 1-4 ετών! Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό καθώς όπως φαίνεται οι Ελληνίδες μαμάδες θεωρούν απαραίτητη τη χρήση αντιβιοτικών όταν αρρωστήσει το παιδί τους, ενώ δεν διστάζουν να τα χορηγήσουν χωρίς ιατρική συμβουλή! Πολλές φορές μάλιστα θεωρούν καλό να δώσουν στο παιδί τους το αντιβιοτικό που πήρε το παιδί της φίλης τους.

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013, 13:26

Α’ βοήθειες για τσιμπήματα εντόμων

Ο Αλλεργιολόγος Ιωάννης Γαλατάς, μας εξηγεί ότι οι ουσίες που ενοχοποιούνται για την πρόκληση των αλλεργικών αντιδράσεων ύστερα από νυγμό Υμενοπτέρων περιέχονται στο δηλητήριο των εντόμων.

Τρίτη, 23 Απριλίου 2013, 15:12

Υψηλά τα ποσοστά εκτρώσεων στη χώρα μας

Η ελλιπής ενημέρωση των γυναικών, νέων και μεγαλυτέρων, καθώς και οι προκαταλήψεις στην ελληνική κοινωνία σχετικά με τη χρήση ορμονικών σκευασμάτων έχουν οδηγήσει τις Ελληνίδες σε υψηλά ποσοστά εκτρώσεων, με αρνητικές συνέπειες τόσο για την ψυχολογία τους, όσο και για την αναπαραγωγική τους ικανότητα, επισημαίνει ο καθηγητής Αριστείδης Αντσακλής.

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013, 11:37

ΠΦΣ: επικίνδυνη η άρση των περιορισμών στη διάθεση των ΜΗΣΥΦΑ

‘Ένας μεγάλος μύθος που καλλιεργείται τελευταία στον χώρο του φαρμάκου είναι ότι η απελευθέρωση πώλησης των ΜΗΣΥΦΑ, από τα φαρμακεία θα μειώσει την τιμή τους και θα βοηθήσει τους χιλιάδες των ασφαλισμένων.

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013, 13:13

Έγκαιρη πρόληψη και αντιμετώπιση της οξείας νεφρικής βλάβης

Υπολογίζεται ότι 30 τοις εκατό των νεφρικών βλαβών θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί με έγκαιρη πρόληψη και αντιμετώπιση, όπως επισημάνθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού.

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013, 15:34

Λανθασμένη ομαδοποίηση των φαρμάκων της θετικής λίστας στους χρόνια πάσχοντες

Σημαντική οικονομική επιβάρυνση θα επιφέρει η λανθασμένη ομαδοποίηση των φαρμάκων της θετικής λίστας στους χρόνια πάσχοντες.

Τρίτη, 09 Απριλίου 2013, 12:40

Διόρθωση της κήλης με άμεση ανάρρωση

Χωρίς μετεγχειρητικό πόνο και με άμεση ανάρρωση γίνεται πλέον η αντιμετώπιση της κήλης, όμως μας ενημερώνει ο Διευθυντής του Κέντρου Λαπαροσκοπικής Αντιμετώπισης Κήλης του ΛΗΤΩ, γενικός χειρουργός κ.

Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013, 13:39

Νερό, το πολυτιμότερο στοιχείο μαζί με το οξυγόνο για την επιβίωσή μας

Ένας οργανισμός μπορεί να επιβιώσει για κάποιο χρονικό διάστημα χωρίς τροφή, όχι όμως για πολύ χωρίς νερό. Ένα από τα πολυτιμότερα στοιχεία της φύσης για την επιβίωσή μας είναι το νερό, του οποίου η καθαρότητα και γενικά η ποιότητα είναι εξαιρετικής σημασίας για την υγεία μας.

Παρασκευή, 05 Απριλίου 2013, 15:38

TedMed Live Athens2013

Μια μοναδική εμπειρία για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Με θέμα η Υγεία Μπροστά (Ηealth Forward) και μέσα από πρωτοποριακές ζωντανές ομιλίες και παρουσιάσεις Ελλήνων και ξένων ομιλητών, καθώς και διαδραστικά πολιτισμικά δρώμενα το TEDMED φιλοδοξεί να φέρει κάτι νέο στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την υγεία και την ιατρική.

Τετάρτη, 03 Απριλίου 2013, 13:32

Υπογλυκαιμία

Η υπογλυκαιμία είναι μια ανεπιθύμητη ενέργεια της αντιδιαβητικής αγωγής με πολύπλευρες συνέπειες: ιατρικές σε σχέση με την έκβαση και την επιτυχία μιας θεραπείας, ψυχολογικές αφού αποτελεί πηγή φόβου και ανασφάλειας, οικονομικές αφού συνοδεύεται από ένα σημαντικό και πολλές φορές κρυφό (άυλο) κόστος και κοινωνικές αφού επηρεάζει την συμμετοχή των ατόμων με διαβήτη στα κοινωνικά δρώμενα.