Ένας νέος κόσμος

Ο καθένας όλο αυτό το χρονικό διάστημα της καραντίνας γνώρισε άγνωστες πτυχές του εαυτού του, πιθανά έκανε τους απολογισμούς του και τώρα καλείται να...

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020, 10:32
chr.pap

Ο καθένας όλο αυτό το χρονικό διάστημα της καραντίνας γνώρισε άγνωστες πτυχές του εαυτού του, πιθανά έκανε τους απολογισμούς του και τώρα καλείται να ξαναγνωρίσει τον διπλανό του. Μετά από τόσο καιρό, πολλά πράγματα ίσως έχουν ξεχαστεί, υποχρεώσεις, δεσμεύσεις και υποσχέσεις. Τώρα η πραγματικότητα μας καλεί και πάλι να ζυγιάσουμε τα νέα δεδομένα, να σταθμίσουμε τιςεξελίξεις και να προσαρμοστούμε στο αύριο.

Το πως βγαίνει ο καθένας από την καραντίνα, είναι άγνωστο. Ο ψυχισμός του και η διαμόρφωση του χαρακτήρα του, οι αναστολές και τα προσκόμματα, οι διαθέσεις γενικότερα δεν μπορούν να υπολογιστούν. Η επόμενη μέρα έχει όμως και ορατές επιπτώσεις. Κάποιοι θα χάσουν την δουλειά τους, κάποιοι θα αναπολήσουν τα παλιά, κάποιοι ίσως και να βγουν δυναμωμένοι από την παρατεταμένη περισυλλογή.

Ένας νέος κόσμος λοιπόν ανατέλλει. Αυτό που δεν πρόκειται να αποφύγουμε είναι η αλλαγή σε όλα τα επίπεδα καθώς τίποτε δεν θα είναι όπως πριν. Μπροστά μας ένας νέος κόσμος, βγαλμένος από ταινίες και σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Ένας κόσμος στοιβαγμένος στην σιωπή.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ