Η Ένωση Ασθενών Ελλάδος μέλος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ασθενών

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας εκλέχθηκε πλήρες μέλος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ασθενών (E.P.F.) στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25...

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020, 10:59
chr.pap

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας εκλέχθηκε πλήρες μέλος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ασθενών (E.P.F.) στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Απριλίου 2020.

Το E.P.F. είναι ένας οργανισμός που εκπροσωπεί και προασπίζει τα συμφέροντα των ατόμων με χρόνιες παθήσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ιδρύθηκε το 2003 και στα μέλη του συμπεριλαμβάνονται πάνω από 75 εθνικοί και πανευρωπαϊκοί συνασπισμοί οργανώσεων.

Συνολικά, ο οργανισμός εκπροσωπεί τη φωνή περίπου 150 εκατομμυρίων ασθενών από όλο το φάσμα των θεραπευτικών κατηγοριών και εστιάζει σε τομείς όπως η ισότιμη συμμετοχή των ασθενών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, η εγγραμματοσύνη υγείας, ο σχεδιασμός και η παροχή φροντίδας υγείας, η ενδυνάμωση των χρόνιων πασχόντων, η βιωσιμότητα των οργανώσεων και η καταπολέμηση των διακρίσεων.

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας εκπροσωπήθηκε στη Γενική Συνέλευση από την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Κατερίνα Κουτσογιάννη η οποία μεταξύ άλλων σημείωσε στο χαιρετισμό της: «Η συμμετοχή μας ως πλήρες μέλος στο E.P.F. αντανακλά το στρατηγικό προσανατολισμό μας προς την εξωστρέφεια, τη δικτύωση και την ανάπτυξη συνεργασιών σε εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας διαθέτει ένα πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό εκπροσώπων των ασθενών με πολυετή εμπειρία, επιστημονική κατάρτιση και διεθνή αναγνώριση. Μέσα από τη συμμετοχή μας στο E.P.F. η φωνή των Ελλήνων χρόνιων ασθενών καθίσταται πλέον πιο ισχυρή σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πάντοτε με γνώμονα την προάσπιση του θεμελιώδους δικαιώματος κάθε πολίτη στην υγεία».

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ