Πρωινή απόρριψη σάλιου με καφετί ή κοκκινωπό χρώμα

Καταρχάς να αναφέρω πως το πιθανότερο είναι το πρόβλημά μου να μην αφορά την ειδικότητα του Πνευμονολόγου αλλά την ειδικότητα του παθολόγου ή του...

Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2023, 14:55
PANOSG

Καταρχάς να αναφέρω πως το πιθανότερο είναι το πρόβλημά μου να μην αφορά την ειδικότητα του Πνευμονολόγου αλλά την ειδικότητα του παθολόγου ή του γαστρεντερολόγου. Όμως δεν βρήκα αυτές τις επιλογές στην επιλογή ειδικού.
Πριν από 5 μήνες επισκέφθηκα γαστρεντερολόγο επειδή είχα πόνο στην πλάτη και στο στήθος στην αριστερή πλευρά. Βλέποντας την προ διετίας γαστροσκόπησή μου στην οποία είχα οξεία οισοφαγίτιδα και οξεία γαστρίτιδα μου έδωσε δίαιτα ΓΟΠΝ και Nexium 40mg για 3 μήνες. Στις 5 πρώτες μέρες θεραπείας, τα συμπτώματά μου υποχώρησαν. Έπειτα μου έδωσε Nexium 20mg για ακόμα δυο μήνες αλλά μέρα παρά μέρα.
Η θεραπεία μου ολοκληρώθηκε τέλη Μαϊου. Πριν από 3 περίπου εβδομάδες παρατήρησα μετά τον ύπνο κάθε πρωί έφτυνα σάλιο κιτρινωπό. Αυτό συνεχίστηκε για άγνωστο χρονικό διάστημα (μάλλον 3 ημέρες) καθώς δεν θυμάμαι ακριβώς, αφού μερικές μέρες αργότερα το κιτρινωπό χρώμα σάλιου έγινε καφετί. Έκτοτε κάθε φορά που ξαπλώνω για μια ώρα και πάνω, μετά το σάλιο που φτύνω είναι καφετί και τις τελευταίες μέρες είναι περισσότερο ροζ-κόκκινο. Σαν αναμεμειγμένιο σάλιο με λίγο αίμα. Όταν παρατήρησα αρχικά το κίτρινο στο σάλιο μου, αποτάνθηκα εκ νέου στην γαστρεντερολόγο μου και μου έκανε νέα γαστροσκόπηση στην οποία δεν βρέθηκε κάτι άξιο λόγου. Κάποια γαστρίτιδα και όχι οισοφαγίτιδα. Επειδή όπως είπε είχε την υποψία για δισχιδές πάγκρεας μου έδωσε παραμεμπτικό για MRCP. Μου έδωσε δίαιτα χολοκυστοπαθούς + Nexium 40mg και Creon. Η εξέταση MRCP βγήκε άψογη. Πριν από δυο μέρες έκανα καθαρισμό στα δόντια μου και ξεκίνησα θεραπεία ουλίτιδας με ειδική οδοντόκρεμα και στοματικό διάλυμα. Από όσο μου είπε η οδοντίατρος θα πρέπει να υποχωρήσει σε τέσσερις ημέρες η αιμόπτυση αν οφείλεται στην ουλίτιδα. Σήμερα βρίσκομαι στην δεύτερη μέρα. Χθες επικοινώνησα με την γαστρντερολόγο και μου συνέστησε να συνεχίσω να παίρνω Nexium 40mg για ακόμα μια εβδομάδα και να ακολουθήσω δίαιτα ΓΟΠΝ. Την ρώτησα αν πρέπει να αποτανθώ σε άλλη ειδικότητα όπως π.χ. πνευμονολόγου και μου είπε να επισκεφθώ ΩΡΛ. Την ίδια μέρα (χθες δηλαδή 28/6), επισκέφθηκα τον ΩΡΛ ο οποίος μάλιστα είναι ξάδερφός μου και μου είπε ότι δεν είδε κάτι όταν με εξέτασε. Μου συνέστησε παρόλα αυτά να κάνω πλύσεις στην μύτη μου επειδή έχω εδώ και χρόνια πολύποδες στην μύτη. Επίσης μου είπε να περιμένω να περάσουν οι τέσσερις ημέρες που μου είπε και η οδοντίατρος για την θεραπεία της ουλίτιδας. Τον ρώτησα μήπως πρέπει να επισκεφθώ και πνευμονολόγο και μου είπε πως δεν χρειάζεται γιατί η αιμόπτυσή μου δεν προέρχεται από βήχα. Αναμένω τις απόψεις σας για το πρόβλημά μου.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ