Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

Eγκυμοσύνη, επιλόχεια κατάθλιψη και η θέση του πατέρα

Σε ψυχολογικό επίπεδο, κατά τη διάρκεια των εννέα μηνών της εγκυμοσύνης έχουν προετοιμαστεί σημαντικές ψυχολογικές μεταβολές.

Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2011

Εγκυμοσύνη και σκλήρυνση κατά πλάκας

Oι γυναίκες με σκλήρυνση κατά πλάκας συχνά προβληματίζονται εάν θα πρέπει παρά την ασθένειά τους να προχωρήσουν με τον οικογενειακό προγραμματισμό τους.

Τρίτη, 18 Μαΐου 2010

Τα σημάδια της εγκυμοσύνης

Το πιο πρώιμο και αξιόπιστο σημάδι ότι είστε έγκυος, για τις γυναίκες που έχουν σταθερό κύκλο, είναι η απουσία της περιόδου.

Τρίτη, 20 Απριλίου 2010

Αναιμία στην κύηση: Γιατί εμφανίζεται, πώς αντιμετωπίζεται

Η εγκυμοσύνη προκαλεί σημαντικές αλλαγές τόσο στα έμμορφα - κυτταρικά στοιχεία του αίματος όσο και στον όγκο του πλάσματος.

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010

Ιός της γρίπης H1N1: Τα μέτρα προφύλαξης στην εγκυμοσύνη

Ο νέος ιός της γρίπης Α (H1N1) αποτελεί σήμερα μία από τις σημαντικότερες απειλές για την υγεία μας. Σε αρκετές χώρες, μάλιστα, παρατηρήθηκε αυξημένος κίνδυνος για τις εγκύους, ιδιαίτερα κατά το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο της κύησης. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να γνωρίζουμε τα ορθά μέτρα προφύλαξης αλλά και τον σωστό τρόπο αντίδρασης σε περίπτωση που εμφανιστούν συμπτώματα νόσησης.

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009

Δίκερος μήτρα: Επιτρέπει την εγκυμοσύνη;

H δίκερος μήτρα αποτελεί μια συχνή ανατομική παραλλαγή της μήτρας και οφείλεται σε διαταραχή του σχηματισμού της στη διάρκεια στης εμβρυϊκής ζωής.

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009

Υπερηχογράφημα: H ασφαλής εξέταση στην εγκυμοσύνη

Το υπερηχογράφημα είναι η κατ’ εξοχήν τεχνική για τον εντοπισμό προβλημάτων που είναι πιθανό να συνδυάζονται με την κύηση καθώς δεν εκθέτει την έγκυο σε ακτινοβολία, έτσι ώστε να μπορούν να δοθούν οι απαραίτητες για την κάθε περίπτωση λύσεις.

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009

Εγκυμοσύνη και γρίπη από τον ιό Η1Ν1

Δεν γνωρίζουμε μέχρι στιγμής εάν ο ιός και η νόσηση από αυτόν έχει αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη του εμβρύου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Προς το παρόν φαίνεται να υπάρχει μια τάση να νοσούν πιο εύκολα οι έγκυες γυναίκες.

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2009

Η διατροφή στην εγκυμοσύνη

Η διατροφή είναι πολύ σημαντική για τη φυσική εξέλιξη της εγκυμοσύνης, του τοκετού και της λοχείας. Είναι καλό να προσλαμβάνουμε τη σωστή ποσότητα θερμίδων και να επιλέγουμε τη σωστή ποιότητα των τροφών που χρειαζόμαστε σ' αυτή την ιδιαίτερη περίοδο.

Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2009

Κοιλιοπλαστική: Σβήστε τα 'ίχνη' της εγκυμοσύνης

Η εγκυμοσύνη επιβαρύνει ιδιαίτερα το σώμα κι έτσι πολλές νέες μητέρες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της χαλάρωσης στους μύες και στο δέρμα της κοιλιάς. Η κοιλιοπλαστική όπως και η χρησιμοποίηση ραδιοσυχνοτήτων μπορούν να δώσουν τις λύσεις και να επαναφέρουν το σώμα στην αρχική του κατάσταση.