Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2009

Εγκυμοσύνη: Όταν ματώνουν τα ούλα...

Είναι σύνηθες να καταφθάνει έντρομη η έγκυος στον γυναικολόγο της, γιατί μαζί με όλα τα άλλα παρατηρεί ότι τα ούλα της έχουν αρχίσει να ματώνουν με το παραμικρό και πολλές φορές να αιμορραγούν.

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2009

Πού οφείλονται οι αποβολές

Η πιο συχνή περίοδος όπου πάει κάτι στραβά σε μια εγκυμοσύνη είναι στις πρώτες ημέρες και τις εβδομάδες μετά από τη σύλληψη.

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009

Ευεργετικό το περπάτημα για τις νέες μητέρες

Το περπάτημα αποτελεί καλή λύση για να χάσει μια γυναίκα τα παραπάνω κιλά που της έχουν μείνει μετά από μια εγκυμοσύνη. Σύμφωνα με έρευνα του Harvard Medical School της Βοστόνης, όσες γυναίκες συνηθίζουν να περπατάνε έχουν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν τα περιττά κιλά σε σχέση με αυτές που παρακολουθούν τηλεόραση.

Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2009

Η στοματική υγιεινή απαραίτητη στην εγκυμοσύνη

Οι έγκυες γυναίκες που υποφέρουν από περιοδοντίτιδα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο πρόωρου τοκετού, σύμφωνα με τα στοιχεία νέας έρευνας.

Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2009

Ζαλάδες και ίλιγγοι στην εγκυμοσύνη

Ο ίλιγγος και η τάση λιποθυμίας μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε στάδιο της εγκυμοσύνης.

Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2009

Σακχαρώδης διαβήτης και εγκυμοσύνη

Ο σακχαρώδης διαβήτης της κύησης αποτελεί μια ξεχωριστή κατηγορία σακχαρώδους διαβήτη και χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση διαταραχής ανοχής στη γλυκόζη για πρώτη φορά κατά την κύηση.

Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2008

Άσθμα και εγκυμοσύνη

Κατά τη διάρκεια της κύησης, στο 1/3 των γυναικών το άσθμα βελτιώνεται, στο 1/3 παραμένει σταθερό και στο υπόλοιπο 1/3 επιδεινώνεται.

Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2008

Διαβήτης και εγκυμοσύνη

Νέα γυναίκα με διαβήτη επιθυμεί να ξεκινήσει την οικογένεια της. Πώς μπορεί να το πραγματοποιήσει;

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2008

Εγκυμοσύνη με υπερ - ταχεία κρυοσυντήρηση βλαστοκύστεων

Οι πρώτες εγκυμοσύνες στον ελλαδικό χώρο μετά από υπέρ - ταχεία κρυοσυντήρηση βλαστοκύστεων (vitrification) είναι γεγονός.

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008

Η αύξηση των μαστών στην εγκυμοσύνη

Με την έναρξη της εγκυμοσύνης οι μαστικοί αδένες πρήζονται και γίνονται πιο ευαίσθητοι. Αυτό οφείλεται στην αύξηση της προγεστερόνης.