Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2008

Εγκυμοσύνη: Πού οφείλονται οι αποβολές

Αποβολή είναι η απώλεια μιας εγκυμοσύνης τις πρώτες 24 εβδομάδες. Περισσότερες από 80% των αποβολών συμβαίνουν μέχρι τις 12 εβδομάδες. Σε αυτές τις αποβολές δεν περιλαμβάνονται οι κυήσεις που χάνονται πριν από θετικό τεστ εγκυμοσύνης.

Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2008

Εγκυμοσύνη: μία όμορφη περίοδος, με μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα...

Η εγκυμοσύνη θεωρείται και είναι ανεπιφύλακτα μια από τις πιο ωραίες, ίσως και η καλύτερη περίοδος στη ζωή κάθε γυναίκας. Αν και είναι μια κατάσταση απόλυτα φυσιολογική και συνυφασμένη με την γυναικεία ύπαρξη, ωστόσο υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσει κάποια συμπτώματα και ενοχλήσεις, ιδιαίτερα στο πρώτο και τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2008

Ασφαλής διατροφή κατά την κύηση

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μια γυναίκα πρέπει να προσέχει τη διατροφή της τόσο σε ποσότητα, όσο και σε ποιότητα.

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2008

Το χάπι της επόμενης ημέρας: Επείγουσα αντισύλληψη

Η επείγουσα αντισύλληψη μπορεί να χρησιμοποιηθεί εάν η συνήθης μέθοδος αντισύλληψης απέτυχε ή αν είχατε σεξουαλική επαφή χωρίς αντισύλληψη. Όσο πιο σύντομα ληφθεί, τόσο πιο αποτελεσματικά προλαμβάνει μια πιθανή εγκυμοσύνη.

Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2008

Αποφασίζοντας αν θα θηλάσετε...

Σίγουρα και εσείς, όπως κάθε μητέρα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, κάνετε σκέψεις σχετικά με το θηλασμό. Οι εμπειρίες που ήδη μπορεί να έχετε, επηρεάζουν την απόφασή σας.

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2008

Εγκυμοσύνη: Εξετάσεις α' τριμήνου

Η πρώτη επίσκεψη γίνεται μετά την έκτη εβδομάδα,δηλ. όταν έχουμε 15 ημέρες καθυστέρηση της περιόδου.

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2008

Εγκυμοσύνη και επικοινωνία του παιδιού με την μητέρα

Πώς καταλαβαίνουμε ότι η μητέρα επικοινωνεί με το παιδί στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και πώς θα έπρεπε να επικοινωνεί με αυτό;

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2007

Θεραπεία προγεστερόνης στην εγκυμοσύνη

Ακολουθώντας μια διαδικασία IVF μπορείτε να παίρνετε καθημερινά προγεστερόνη από το στόμα ή διακολπικά έως ότου κάνετε το τεστ εγκυμοσύνης. Η προγεστερόνη είναι μια ορμόνη που παράγεται φυσιολογικά στο σώμα για να διασφαλίσει την δημιουργία μιας παχιάς επένδυσης της μήτρας (ενδομήτριο), που διευκολύνει την εμφύτευση του εμβρύου.

Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2007

Αντιμετώπιση της κούρασης στην εγκυμοσύνη

Μια γυναίκα συχνά μπορεί να αισθανθεί κούραση, λόγω των φυσικών και συναισθηματικών απαιτήσεων της εγκυμοσύνης. Πολλές φορές μια έγκυος αισθάνεται κουρασμένη ακόμα και αν έχει κοιμηθεί πολύ την προηγούμενη νύχτα. Αυτό είναι φυσιολογικό.

Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2007

Εξωσωματική και πολύδυμη κύηση

Στη διαδικασία της τεχνητής γονιμοποίησης (IVF) μεταφέρονται στη μήτρα περισσότερα του ενός έμβρυα. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχουν όλα τα έμβρυα τη δυνατότητα να αναπτυχθούν, να εμφυτευτούν και να οδηγήσουν σε εγκυμοσύνη. Το αποτέλεσμα είναι να εμφανίζεται μεγαλύτερο ποσοστό πολύδυμων κυήσεων.