Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2007

Αισθητικές επεμβάσεις μετά την εγκυμοσύνη

Η πρόοδος της Πλαστικής Χειρουργικής έκανε τη γυναίκα να ανακαλύψει ότι δεν είναι απαραίτητο να δεχθεί μοιραία την αλλαγή του σώματός της. Δεν είναι απαραίτητο πλέον να ανταλλάξει το ρόλο της γυναίκας με το ρόλο της μητέρας. Μπορεί να είναι παράλληλα μητέρα και γυναίκα.

Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2007

Η σεξουαλική ζωή στην εγκυμοσύνη

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να πειραματιστείτε με το σύντροφό σας και να εμπλουτίσετε την ερωτική σας δραστηριότητα.

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2007

Δωρεά Ωαρίων

Η δωρεά ωαρίων είναι ένας τρόπος τεκνοποίησης και λύσης του προβλήματος της υπογονιμότητας που επιλέγεται όλο και περισσότερο, ιδιαίτερα από τα ζευγάρια που προσπαθούν να ξεκινήσουν μια οικογένεια σε προχωρημένη ηλικία ή από εκείνα που δεν είχαν την δυνατότητα να έχουν μια επιτυχημένη εγκυμοσύνη νωρίτερα.

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2007

Μαιευτική υπερηχογραφία

Ο υπερηχοτομογράφος-ή υπέρηχος- είναι πλέον ένα διαγνωστικό εργαλείο απαραίτητο στο σύγχρονο μαιευτήρα για την παρακολούθηση της εγκυμοσύνης.

Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2007

Αποβολή

Τα αίτια της αποβολής είναι πολλά και διαφορετικά στα διάφορα στάδια ανάπτυξης της εγκυμοσύνης.

Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2007

Οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη

Οι επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ένα θέμα που αποφεύγουμε σε ανοικτές συζητήσεις με το φόβο ότι θα παρεξηγηθούν μερικές από τις αναφορές που θα κάνουμε και γι αυτό συζητούνται τα θέματα αυτά μόνο με ειδικούς.

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2007

Αποβολές: Παράγοντες κινδύνου το στρες και η προχωρημένη ηλικία της εγκύου

Νέα έρευνα που διενεργήθηκε σε Βρετανίδες σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου για αποβολή κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης επιβεβαίωσε ορισμένους τέτοιους παράγοντες, όπως την προχωρημένη ηλικία της εγκύου, ενώ δεν έφτασε σε θετικό συμπέρασμα όσον αφορά άλλους παράγοντες, όπως η κατανάλωση καφεΐνης.

Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2006

Ανάπτυξη του εμβρύου

Το πρώτο τρίμηνο είναι οι πρώτοι μόλις μήνες της εγκυμοσύνης σας. Μπορεί να αισθάνεστε καλά και να ξέρετε ότι είστε έγκυος μόνο και μόνο γιατί χάσατε μια περίοδο και κάνατε ένα τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι. Από την άλλη, μπορεί να έχετε ναυτία, κόπωση και να παρουσιάσετε όλα τα χαρακτηριστικά μιας εγκυμοσύνης!

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2005

Εγκυμοσύνη και όραση

Μπορούν να υπάρξουν αλλαγές στην όραση της εγκύου, κάτι το οποίο θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2005

Οι εξετάσεις στην εγκυμοσύνη

Μπείτε πανέτοιμη και υγιής στην κύηση. Κάντε ότι περνάει από το χέρι σας για να διασφαλίσετε το καλό το δικό σας και του παιδιού σας. Μάθετε από τον μαιευτήρα σας, πριν ακόμα μείνετε έγκυος, πως να αποφεύγετε τις ¨κακοτοπιές¨. Μία κύστη στις ωοθήκες ή μιά διόγκωση των σαλπίγγων διορθώνονται πολύ πιο εύκολα και ανώδυνα όταν το έμβρυο δεν έχει ακόμα εγκατασταθεί στη μήτρα.