Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Εργασιακό άγχος και Ρεφλεξολογία

Μέσω μίας ποικιλίας μετρήσεων, πολλαπλές μελέτες έχουν δείξει ότι η Ρεφλεξολογία επιφέρει χαλαρωτική επίδραση στον άνθρωπο.

Τρίτη, 05 Ιουλίου 2011

Φυσιοπαθητική και ομορφιά

H φυσιοπαθητική συνδυάζει όλες εκείνες τις μεθόδους προκειμένου κάποιος να διατηρήσει την ευεξία του, να διαχειριστεί το άγχος του, να τραφεί και να ασκηθεί σωστά.

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011

Το τέλος μιας ‘εθνικής κατάθλιψης’

Tο παρατεταμένο άγχος οδηγεί σε κατάθλιψη, καθώς το μυαλό και ο οργανισμός ‘κουράζονται’ τελικά από τη συνεχή υπερδιέγερση στην οποία βρίσκονται, όταν το μυαλό δεν μπορεί να βρει έξοδο διαφυγής από την επώδυνη κατάσταση.

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011

Στρατηγικές αντιμετώπισης του άγχους των εξετάσεων για γονείς και μαθητές

Το άγχος των εξετάσεων έχει να κάνει με υπερβολική ανησυχία, φόβο και ανησυχία ενδεχόμενης αποτυχίας ή μειωμένης επίδοσης.

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011

Συμβουλές για το νεογέννητο μωρό σας

Είναι το πρώτο σας παιδάκι. Έχετε άγχος, αγωνία, πώς θα τα καταφέρετε. Είναι μια καινούργια εντελώς εμπειρία, εσείς δεν έχετε ειδικές γνώσεις...

Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010

Καταπολεμήστε το άγχος των εορτών

Μοναξιά, πολλές δραστηριότητες, σπατάλη, κούραση και υπερβολή είναι μερικοί από τους λόγους του άγχους.

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010

Σχέσεις και αυτόματες σκέψεις

Πολλές φορές, με μια πρόχειρη ματιά, φαίνεται ότι ο σύντροφός μας είναι αυτός που μας προκαλεί άγχος, θυμό, στενοχώρια ή λύπη. Είναι αυτός και μόνο αυτός που κρατά τη χαρά μας, είναι αυτός που την εμποδίζει. 'Με θυμώνεις', 'με νευριάζεις' και άλλα παρόμοια.

Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2010

Πώς να αντιμετωπίσετε το εργασιακό άγχος

Τέσσερις στους δέκα Έλληνες αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα που σχετίζονται με την εργασία τους και βιώνουν τις αντίστοιχες επιπτώσεις τόσο στην επαγγελματική τους όσο και στην προσωπική τους ζωή.

Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2009

Τα ψυχολογικά αίτια της μικροφαλλίας

Σημαντικός αριθμός αντρών επισκέπτεται το γραφείο ειδικών περιγράφοντας με άγχος και αγωνία το φόβο ότι το μέγεθος του γεννητικού τους οργάνου δεν κυμαίνεται στις φυσιολογικές διαστάσεις και, κυρίως, ότι δεν γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Τρίτη, 26 Μαΐου 2009

Άγχος και εκδήλωση σωματικού πόνου

Πόνος ή δυσφορία στο στέρνο, δύσπνοια ή αίσθημα πλακώματος στο στήθος, ταχυκαρδίες (σε σημείο που να νιώθει κάποιος την καρδιά του ότι πάει να ‘σπάσει’), είναι συμπτώματα που νιώθουν καθημερινά, αμέτρητοι άνθρωποι.