Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2005

Αντισυλληπτικά χάπια

Το πρόβλημα του υπερπληθυσμού σε κάποιες περιοχές του πλανήτη και το δικαίωμα επιλογής μιας εγκυμοσύνης, οδήγησαν στην δημιουργία του αντισυλληπτικού χαπιού, ώστε να υπάρχει μια ασφαλής μέθοδος προγραμματισμού της ερωτικής και οικογενειακής ζωής ενός ατόμου. Παράλληλα αποτελούν μια από τις πιο διαδεδομένες κατηγορίες σκευασμάτων στη Γυναικολογική ενδοκρινολογία, καθώς χρησιμοποιούνται και για την αντιμετώπιση αραιομηνόρροιας, δυσμηνόρροιας υπερτρίχωσης και πληθώρας άλλων καταστάσεων.

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2005

Μέθοδοι αντισύλληψης

Η αντισύλληψη δεν αρκεί να γίνεται, αλλά πρέπει να γίνεται και σωστά. Για την απόλαυση στον έρωτα. Για την αποφυγή μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Παχαίνει το «χάπι»; Πόσο αποτελεσματικό είναι το σπιράλ; Σκοτώνει το προφυλακτικό την ηδονή; Πως εφαρμόζει αντισύλληψη ο γιατρός κατόπιν εορτής, μετά από μια κρίσιμη συνουσία; Ο φόβος της εγκυμοσύνης θα σβήσει μια για πάντα, όταν έρθει το γυναικείο προφυλακτικό και στην Ελλάδα;

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2005

Συμπληρώματα για γυναίκες

...Τελικά κάναμε ένα μικρό αγοράκι, τον Ανδρέα, που χοροπηδούσε πάνω κάτω, ο οποίος τώρα είναι 9 μηνών και τεράστιος. Συνεχίζω να παίρνω τον ψευδάργυρο με την ελπίδα ότι η εγκυμοσύνη θα συμβεί και πάλι. Το άξιζε.

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2005

Βασικές γνώσεις για το Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2

Ο ΣΔ2 μπορεί να εμφανισθεί στον οποιονδήποτε. Αυτοί που διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο είναι οι παχύσαρκοι και υπέρβαροι, γυναίκες που έχουν εμφανίσει διαβήτη της εγκυμοσύνης, άτομα με ιστορικό ΣΔ2 στην οικογένειά τους και αυτοί που εμφανίζουν κλινικα στοιχεία του μεταβολικού συνδρόμου

Δευτέρα, 09 Μαΐου 2005

Αναπνευστικές αλλεργίες και εγκυμοσύνη

Η αλλεργική ρινίτιδα είναι η πλέον συνήθης ρινίτιδα κατά την εγκυμοσύνη. Μπορεί να εκδηλωθεί για πρώτη φορά κατά την εγκυμοσύνη αλλά συνήθως προϋπάρχει. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της.

Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2004

Αλλεργίες και εγκυμοσύνη

Η αποφυγή των αλλεργιογόνων (εφόσον είναι γνωστά) κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι κεφαλαιώδους σημασίας.

Δευτέρα, 03 Μαΐου 2004

Τα φάρμακα που επιτρέπονται στην εγκυμοσύνη

Η τερατογένεση είναι μία κατάσταση η οποία έχει αποδειχθεί ότι προέρχεται από ένα μικρό αριθμό φαρμάκων. Παρόλα αυτά, πολλά φάρμακα ακόμα δεν έχουν αποδειχθεί ότι είναι ασφαλή για χρήση κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Έτσι, έχουμε φάρμακα που γράφουν ότι δεν έχει αποδεχθεί η τερατογενής τους δράση, αλλά που δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι και ασφαλή για χρήση κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Τρίτη, 06 Απριλίου 2004

Εξωμήτριος κύηση

Εξωμήτρια κύηση είναι κάθε εγκυμοσύνη που υπάρχει έξω από την μήτρα. Μία εγκυμοσύνη έξω από την μήτρα μπορεί να γίνει στην σάλπιγγα, στο σημείο που ενώνεται η σάλπιγγα με την μήτρα, στην κοιλιά, ή στον τράχηλο. Όλα αυτά είναι σημεία που βρίσκονται έξω από την μήτρα και γι΄ αυτό και η εγκυμοσύνη λέγεται εξωμήτρια ή έκτοπη εγκυμοσύνη.

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2003

Κάπνισμα και εγκυμοσύνη

Πότε είναι η καλύτερη περίοδος γιά να κόψετε το κάπνισμα, αν είστε γυναίκα; Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης! Το καλύτερο μάλιστα είναι να το κόψετε 4-5 μήνες πριν από τη σύλληψη.

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2002

Ομοιοπαθητική στην εγκυμοσύνη

Η χρήση φαρμάκων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σημαίνει ότι το έμβρυο αναπόφευκτα θα πάρει κάποια μικρή ποσότητα από αυτά, ενώ η επίδρασή τους στην ανάπτυξή του είναι άγνωστη.