Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2012

Αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης

Η εμμηνόπαυση είναι μια φυσιολογική διαδικασία που αφορά κάθε γυναίκα. Η ένταση, η διάρκεια και η ποικιλία των συμπτωμάτων διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα.

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

Ηλίαση: Πρόληψη και αντιμετώπιση

Η ηλίαση εκδηλώνεται με ατονία, ζάλη, αδυναμία, κράμπες, σύγχυση, ναυτία, εμετό, λιποθυμία, πονοκέφαλο, εγκεφαλική δυσλειτουργία ή διαταραχές ούρων.

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

Ψυχολογικές θεραπείες: Τι έχουν να προσφέρουν;

Το άγχος, η αγωνία και η απόγνωση φαίνεται να είναι συναισθήματα που βιώνουν έντονα σήμερα οι Έλληνες εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης. Πώς βοηθά η ψυχοθεραπεία.

Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012

Κολπίτιδες μετά το καλοκαίρι στα παιδιά

Στα παιδιά, το συχνότερο Γυναικολογικό πρόβλημα είναι οι κολπίτιδες. Έχει υπολογιστεί ότι σχεδόν το 90% των κοριτσιών, πριν την εμφάνιση της περιόδου, θα εμφανίσουν κάποιο επεισόδιο αιδοιοκολπίτιδας.

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012

Για μια ξέγνοιαστη εγκυμοσύνη το καλοκαίρι

Η εγκυμοσύνη είναι από τις ομορφότερες περιόδους της ζωής μιας γυναίκας. Ωστόσο, υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες κατά τη θερινή περίοδο, που μπορούν όμως να ξεπεραστούν με την κατάλληλη καθοδήγηση του γυναικολόγου και τη συνεργασία της εγκύου.

Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

Εκπαίδευση και οικονομική κρίση

Το ψυχολογικό στρες που συνδέεται με την ανέχεια αυξάνει τις πιθανότητες ο γονέας να νιώσει ανήμπορος μπροστά στα οικονομικά βάρη της οικογένειας.

Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012

Ψυχογενής ορθορεξία

Η εμμονή για την υγιεινή διατροφή και η απώλεια του μέτρου και της ισορροπίας μπορεί να οδηγήσουν στην ορθορεξία, μια 'ποιοτική' διαταραχή πρόσληψης τροφής.

Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012

Γεροντική ανορεξία

Με την πάροδο της ηλικίας, ο μεταβολισμός επιβραδύνεται, με αποτέλεσμα το βάρος του σώματος να αυξάνει έως την έκτη δεκαετία.

Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012

Κιρσοί κάτω άκρων: Πώς αντιμετωπίζονται

Η επιλογή του είδους της θεραπείας για την αντιμετώπιση των κιρσών εξαρτάται κάθε φορά από το συγκεκριμένο ασθενή που αντιμετωπίζεται.

Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012

Μεταγευματικός διαβήτης

Σήμερα υπάρχει σύγχρονη, αποτελεσματική θεραπεία του μεταγευματικού διαβήτη, που περιλαμβάνει φάρμακα και κατάλληλη διατροφή.