Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012

Τέχνη και θεραπεία

Η δημιουργικότητα στον άνθρωπο σχετίζεται με την υγεία και όταν ο άνθρωπος σταματήσει να είναι δημιουργικός τότε έχει πιθανότητες να χάσει και την υγεία του.

Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012

Οι θερινές 'πρώτες βοήθειες'

Στη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν όλοι χαιρόμαστε ξένοιαστες ώρες διακοπών και ανέμελων Σαββατοκύριακων, αντιμετωπίζουμε συχνά περιπτώσεις όπου είτε κάποιο τσίμπημα είτε ένα έγκαυμα από τον ήλιο μας χαλάει τη διάθεση.

Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012

Η αναγκαιότητα της εξειδίκευσης στη χειρουργική του χεριού

Το χέρι είναι ένα πολύπλοκο όργανο, που εκτελεί πολλές και υψηλής διαφοροποίησης λειτουργίες. Έτσι, στα προβλήµατα που παρουσιάζονται, οξέα ή χρόνια, είναι αναγκαίες ειδικές γνώσεις από εξειδικευµένους ιατρούς. Τι προσφέρει, λοιπόν, η εξειδίκευση του ιατρού στα συγκεκριµένα προβλήµατα και γιατί ενδείκνυται;

Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012

Αυχενική δισκοκήλη: Πώς να απαλλαγείτε οριστικά από τον επίμονο πόνο

Ο αυχενικός πόνος προσβάλει μεγάλο μέρος του πληθυσμού κάθε ηλικίας και οφείλεται σε πλήθος παραγόντων. Πώς θα απαλλαγείτε από τον πόνο.

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012

Ο φίλος μας το αντηλιακό

Ο ήλιος είναι γνωστός για τις ευεργετικές του ιδιότητες, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η παρατεταμένη έκθεση σ’ αυτόν εγκυμονεί και κινδύνους.

Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2012

Η καρδιά ως διαχρονικό νόημα και σύμβολο

Στις μέρες μας υπάρχει ανάγκη αναθέρμανσης της απολιθωμένης καρδιάς...

Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2012

Οικογένεια και Σύγκρουση

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η σύγκρουση είναι σύμφυτη με την έννοια της οικογένειας, δεδομένου ότι αυτή αποτελείται από μέλη που εθελοντικά προσχώρησαν στο σύστημά της (σύζυγοι) και παιδιά, που αναγκαστικά ανήκουν σε αυτή.

Τρίτη, 07 Αυγούστου 2012

Aρρώστιες από κουνούπια στην Ελλάδα

Νέοι μεταφερόμενοι ιοί μέσω κουνουπιών ανακαλύπτονται κάθε χρόνο σε παγκόσμια βάση. Τι κάνουμε για την πρόληψη από τα τσιμπήματα των κουνουπιών;

Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2012

Εφηβική Αυτοκτονία: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Συζητώντας με το παιδί σας, αν έχει κατάθλιψη ή σκέψεις για αυτοκτονία, είναι χρήσιμο. Μια τέτοια συζήτηση θα παράσχει τη διαβεβαίωση ότι κάποιος νοιάζεται και θα δώσει στο νεαρό άτομο την ευκαιρία να μιλήσει για τα προβλήματά του.

Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2012

Τα βλαστοκύτταρα στη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας

Η αύξηση της ηλικίας, ο τραυματισμός και αυτοάνοσες παθήσεις που προσβάλουν τις αρθρώσεις αποτελούν τις κυριότερες αιτίες της οστεοαρθρίτιδας.