Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

Tα νεαρά βλαστοκύτταρα είναι καλύτερα

Τα βλαστοκύτταρα του ομφαλοπλακουντιακού αίματος είναι κύτταρα μηδενικής ηλικίας, η χρήση τους προσφέρει σημαντικά θεραπευτικά αποτελέσματα και παρακολουθώντας τη διεθνή βιβλιογραφία διαπιστώνει κάποιος τη συνεχή αύξηση της θεραπευτικών χρήσεων, με τάση κυρίως από το ίδιο το παιδί που του ανήκουν και στη συνέχεια από τα συμβατά μέλη της οικογένειάς του.

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

Είναι η μακροζωία ευτυχία ή δυστυχία;

Ποιες είναι οι δυσμενείς συνέπειες της γήρανσης των πληθυσμών.

Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012

Λαπαροσκοπική χειρουργική της ‘κλειδαρότρυπας’

Στα πλαίσια της συνεχούς αναζήτησης της λιγότερο επεμβατικής πράξης, στα χρόνια που διανύουμε επήλθε ένα νέο άλμα στη λαπαροσκοπική χειρουργική.

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012

Λοιμώδης μονοπυρήνωση και χρόνια κόπωση

Η λοιμώδης μονοπυρήνωση είναι ένα λοιμώδες σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από διόγκωση λεμφαδένων, πονόλαιμο, κακουχία, πυρετό, εργαστηριακή εικόνα διέγερσης των λεμφοκυττάρων στο περιφερικό αίμα και συνήθως προκαλείται από τον ιό Epstein Barr.

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

Πνευμονική Υπέρταση στη θαλασσαιμία

Η Πνευμονική Υπέρταση αναπτύσσεται στις περισσότερες μορφές κληρονομικών και χρόνιων αιμολυτικών αναιμιών, όπως η δρεπανοκυτταρική νόσος (ΔK.N), η θαλασσαιμία (ενδιάμεση και μείζονα) και η συγγενής σφαιροκυττάρωση (ή σφαιροκυτταρικός ίκτερος) με συνέπεια να τίθεται η υπόνοια ενός κοινού παθογενετικού μηχανισμού.

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

Ελάχιστα επεμβατική μέθοδος για την αντιμετώπιση των παρανεφρικών και θωρακοκοιλιακών ανευρυσμάτων της κοιλιακής και θωρακικής αορτής

Μία ελάχιστα επεμβατική μέθοδος αντιμετώπισης των παρανεφρικών ανευρυσμάτων της κοιλιακής αορτής πρόσφατα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Αγγειοχειρουργική κλινική του 401 ΓΣΝΑ με απόλυτη επιτυχία σε δύο ασθενείς, οι οποίοι δεν μπορούσαν να υποβληθούν σε ανοικτή επέμβαση λόγω σοβαρών συνοδών παθήσεων.

Τρίτη, 22 Μαΐου 2012

Παρατεταμένη έμμηνος ρύση

Όταν η περίοδος διαρκεί πολλές ημέρες δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η γυναίκα αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας, αλλά εάν αυτό το φαινόμενο συνεχίζεται για πολύ τότε πρέπει να την δει ο γυναικολόγος της.

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

Φιλία: ένα σημαντικό κομμάτι στη ζωή του παιδιού

Μέσω των σχέσεων με τους συνομηλίκους τα παιδιά αναπτύσσουν μια σειρά από κοινωνικές δεξιότητες, ενώ ταυτόχρονα αντλούν συναισθηματική υποστήριξη.

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

Περιορίστε το άγχος των πανελληνίων εξετάσεων

Οι πανελλαδικές εξετάσεις πλησιάζουν, η αγωνία και το άγχος τόσο των μαθητών όσο και των γονιών κορυφώνεται. Συμβουλές για μείωση του άγχους.

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

Κακώσεις κεφαλής: Πότε πρέπει να ανησυχούμε

Οι κακώσεις κεφαλής είναι ιδιαίτερα συνηθισμένες στα παιδιά και κατά κανόνα είναι ελαφρές. Είναι χρήσιμο, λοιπόν, οι γονείς να γνωρίζουν ορισμένα χαρακτηριστικά τους.