Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 02 Μαΐου 2012

AIDS: Μέτρα προφύλαξης

Απαιτείται η επαγρύπνηση των υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας, για την έγκυρη πληροφόρηση του πληθυσμού αλλά και των κοινωνικών ομάδων που χαρακτηρίζονται ως ομάδες υψηλού κινδύνου.

Τετάρτη, 02 Μαΐου 2012

Τι λέμε στα παιδιά για τις εκλογές;

Είναι οι εκλογές μια διδακτική στιγμή; Μια στιγμή όπου η ευκαιρία που έχει ο γονιός, ο δάσκαλος, η κοινωνία να ‘ μιλήσει’ με το παιδί μετατρέπεται, με διορατικότητα, σε γνώση που κατακτιέται και παραμένει ως ψυχικό αποτύπωμα;

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

Χτίζοντας την αυτοεκτίμηση του παιδιού σας

Δείχνε μου τακτικά πως μ’ αποδέχεσαι και μίλα μου για τις αρετές και τις χάρες μου. Θα γνωρίζω πως είμαι σημαντικός και θα μάθω ν’ αναγνωρίζω και τις αρετές των άλλων.

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

Μην κρατάτε τις αποστάσεις !

Οι προσωπικές σχέσεις συνιστούν σταθερές αξίες, πηγή άντλησης θετικών συναισθημάτων αλλά και ένα ασφαλές και υποστηρικτικό πλαίσιο για τα σύγχρονα άτομα, καθιστώντας τα πιο δυνατά να αντεπεξέλθουν σωματικά και συναισθηματικά στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν καθημερινά.

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

Στοματική υγεία για όμορφα και υγιή παιδικά χαμόγελα!

Η φροντίδα των δοντιών του παιδιού πρέπει να είναι από τις προτεραιότητες κάθε γονέα, καθώς από αυτά εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό τόσο η γενική υγεία όσο και η ανάπτυξη της ομιλίας.

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012

Φόβος: Ο εσωτερικός μας δράκος

Ο κυριότερος αντίπαλος της πίστης και της εμπιστοσύνης είναι ο φόβος. Ο φόβος συνδέεται πάντα με κάποιον ή κάτι εξωτερικό από εμάς σε αντίθεση με το άγχος που δημιουργείται από μέσα μας.

Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012

Βλεφαροπλαστική: Μία απλή επέμβαση που ανανεώνει την εμφάνισή σας

Η χαλάρωση στην περιοχή των ματιών μάς κάνει να δείχνουμε κουρασμένοι και γερασμένοι, ενώ μπορεί να επηρεάσει και την περιφερειακή μας όραση. Η βλεφαροπλαστική είναι μια απλή επέμβαση που δίνει λύση σε όλα αυτά.

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

Πορνογραφία και εξάρτηση

Πρόσφατες έρευνες επιβεβαιώνουν ότι η συμπεριφορά εθισμού σε πορνογραιφκό υλικό, τείνει να αντικαθιστά τις σημαντικές σχέσεις ζωής και είναι παρόμοια με εθιστικές συμπεριφορές.

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

Καρκίνος ωοθηκών και καρκινικοί δείκτες CA-125 και HE4

Ποιους καρκινικούς δείκτες χρησιμοποιεί συχνά ο γυναικολόγος για τον καρκίνο των ωοθηκών.

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

Έμφραγμα: ο πιο φοβερός εχθρός της ζωής

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, με την τελευταία του ανακοίνωση, εξακολουθεί να διαπιστώνει ότι ο μεγαλύτερος εχθρός που απειλεί τη ζωή του ανθρώπου είναι το έμφραγμα του μυοκαρδίου και οι σοβαρότατες επιπλοκές του.