Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009

Όταν βάζουμε τη ζωή μας σε αναμονή…

Αυτό το άρθρο απευθύνεται σε όσους θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα για την αναβλητικότητα και πιθανούς τρόπους για να τη διαχειριστούν.

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2009

Πώς να προφυλαχτείτε από τη νέα γρίπη

Λόγω των θανάτων που προκλήθηκαν από τον ιό και της ικανότητας του ιού να μεταδίδεται εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο, η παγκόσμια κοινότητα τέθηκε σε συναγερμό.

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009

Καύσωνας και ατμοσφαιρικοί ρύποι: δυο επικίνδυνες απειλές

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η μεγάλη άνοδος της θερμοκρασίας κινδυνεύει να απορρυθμίσει τους ομοιοστατικούς αυτούς μηχανισμούς, με δυσμενείς συνέπειες, που ενδέχεται να οδηγήσουν ακόμη και στον θάνατο.

Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2009

Καθημερινές και χρόνιες εξαρτήσεις από ουσίες

Το αλκοόλ ή και άλλες ουσίες, μπορούν να προκαλέσουν όχι μόνο οργανικά αλλά και προβλήματα στη συμπεριφορά του ατόμου, συχνά χωρίς το ίδιο να αντιλαμβάνεται τη σταδιακή αλλαγή της συμπεριφοράς του.

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009

Ψυχοκοινωνικοί παράγοντες στη στεφανιαία νόσο

Υπάρχουν πρόσφατα σημαντικά επιστημονικά στοιχεία που δείχνουν ότι αρκετοί ψυχοκοινωνικοί παράγοντες παίζουν ρόλο στην εμφάνιση και την εξέλιξη της στεφανιαίας νόσου.

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009

Γρίπη: Συμβουλές προστασίας στον εργασιακό χώρο

Από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Υγιεινή και Ασφάλεια της Εργασίας και το Εργαστήριο Υγιεινής και Προστασίας Περιβάλλοντος της Ιατρικής Σχολής Θράκης εκδόθηκε ανακοίνωση που περιλαμβάνει Οδηγίες για τη διαχείριση και την πρόληψη της ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ σε επιχειρήσεις και εργασιακούς χώρους.

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009

Αρρυθμίες: Πόσο αθώες είναι

Αρρυθμία χαρακτηρίζεται η κατάσταση εκείνη κατά την οποία ο ρυθμός λειτουργίας της καρδιάς δεν είναι ρυθμικός. Πολλές φορές ο άρρωστος όταν καταφέρνει να ψηλαφά το σφυγμό του παρατηρεί ότι παρουσιάζει διακοπές. Άλλοτε το αισθάνεται σαν σκίρτημα της καρδιάς. Άλλοτε πάλι μπορεί να έχει αρρυθμίες και να μην αισθάνεται τίποτα.

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009

Θερίζουν οι 'ξεχασμένες' ασθένειες

H Δύση τρομάζει μπροστά στον 'άγνωστο' εχθρό της γρίπης των χοίρων γιατί νομίζει ότι έχει ξεμπερδέψει με τις παλιές και γνωστές νόσους που μαστίζουν τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες στην Αφρική, στην Ασία και στη Λατινική Αμερική. Και όμως, ακόμη σκοτώνουν η ελονοσία και ο 'μαύρος πυρετός'...

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2009

Συνήθεις ατμοσφαιρικοί ρύποι: η επίδρασή τους στην ανθρώπινη υγεία

Παρά το γεγονός ότι η εισπνοή τοξικών ουσιών κατά τη διάρκεια επαγγελματικής έκθεσης σε μεμονωμένες επαγγελματικές ομάδες έχουν μελετηθεί επαρκώς, η μελέτη της επίδρασης συνήθων τοξικών περιβαλλοντικών ρύπων στην υγεία, έχει αρχίσει να γίνεται σχετικά πρόσφατα από την ιατρική επιστήμη.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2009

Πόσο επικίνδυνες είναι οι έκτακτες συστολές

Εάν οι έκτακτες συστολές προέρχονται από τους κόλπους πρέπει να αντιμετωπισθούν, γιατί πολλές φορές είναι προάγγελοι επερχομένων υπερκοιλιακών ταχυκαρδιών και ιδιαίτερα κολπικής μαρμαρυγής.