Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2009

Ουροποιητικό σύστημα: Μύθοι και πραγματικότητα

Έχει σχέση η προστατίτιδα με τον καρκίνο του προστάτη; Αποτελεί η προστατίτιδα αίτιο υπογονιμότητας; Μύθοι και πραγματικότητα σχετικά με συμπτώματα του ουροποιητικού συστήματος.

Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2009

Ορθοδοντικά εμφυτεύματα

Τα ορθοδοντικά εμφυτεύματα ή μικροεμφυτεύματα, είναι μικρά βιδάκια κατασκευασμένα από κράμματα τιτανίου σε διάφορα μεγέθη όσον αφορά το μήκος τους, τη διατομή τους, την πυκνότητα του σπειραματός τους, του μεγέθους της κεφαλής τους, ακόμα δε και της φοράς που βιδώνουν.

Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2009

Σακχαρώδης διαβήτης και εγκυμοσύνη

Ο σακχαρώδης διαβήτης της κύησης αποτελεί μια ξεχωριστή κατηγορία σακχαρώδους διαβήτη και χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση διαταραχής ανοχής στη γλυκόζη για πρώτη φορά κατά την κύηση.

Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2009

Ριζική προστατεκτομή και διαχωρισμός του αγγειονευρώδους δεματίου

Η ριζική προστατεκτομή είναι μία επέμβαση που σκοπό έχει τη χειρουργική εξαίρεση του καρκίνου του προστάτη. Βασικά αρνητικά της επέμβασης αυτής είναι η σεξουαλική ανικανότητα λόγω διατομής ή τραυματισμού του αγγειο-νευρώδους δεματίου, βασική προϋπόθεση στην αιμάτωση και νεύρωση του πέους.

Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2009

Alzheimer: Η επιδηµία του 21ου αιώνα

Η νόσος Alzheimer, η πιο συχνή µορφή άνοιας, είναι µία χρόνια νευροεκφυλιστική νόσος που πλήττει 27 εκατοµµύρια ανθρώπους παγκοσµίως.

Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2009

Καρκίνος του προστάτη: διάγνωση με το διορθικό έγχρωμο Doppler

Ο καρκίνος του προστάτη αδένα αποτελεί τον πιο συχνό καρκίνο στον άντρα μετά την ηλικία των 50 χρόνων. Η διάγνωση στηρίζεται στο ιστορικό, την κλινική εικόνα και τα εργαστηριακά ευρήματα.

Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2008

Ανεσταλμένη εκσπερμάτιση

Η ανεσταλμένη εκσπερμάτιση αφορά την επαναλαμβανόμενη δυσκολία ή μη δυνατότητα του άντρα να φτάσει στο στάδιο της εκσπερμάτισης κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής παρά το γεγονός ότι έχει προηγηθεί ένα στάδιο σεξουαλικής διέγερσης και ερεθισμού που ο ίδιος περιγράφει ως ικανοποιητικό.

Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2008

Άσθμα και εγκυμοσύνη

Κατά τη διάρκεια της κύησης, στο 1/3 των γυναικών το άσθμα βελτιώνεται, στο 1/3 παραμένει σταθερό και στο υπόλοιπο 1/3 επιδεινώνεται.

Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2008

Αυξημένη ουρία και κρεατινίνη

Η ουρία και η κρεατινίνη είναι άχρηστα αζωτούχα παραπροϊόντα του μεταβολισμού, που παράγονται και αποβάλλονται από τον ανθρώπινο οργανισμό σε καθημερινή βάση.

Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2008

Ο ρόλος του Ψυχοθεραπευτή στην Υπαρξιακή Προσέγγιση

Ο υπαρξιακά προσανατολισμένος ψυχοθεραπευτής βοηθάει τους ανθρώπους που απευθύνονται σ’ αυτόν να αντιμετωπίσουν τις αγωνίες και το άγχος που είναι σύμφυτα με τη ζωή.