Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2008

Συμβουλές για να μην σας χαλάσει το αλκοόλ τις γιορτές

Τα δυσπεπτικά ενοχλήματα, ο πονοκέφαλος και η ναυτία που αποτελούν τις βασικές εκδηλώσεις του 'hang over', εμφανίζονται συχνά το πρωί μετά από βαρύ γεύμα με οινοποσία.

Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2008

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αποτρίχωση με λέιζερ

Η οριστική εξάλειψη της ανεπιθύμητης τριχοφυίας αποτελεί επίτευγμα των τελευταίων ετών με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας.

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008

Η εισπνεόμενη θεραπεία του άσθματος στα παιδιά

Η εισπνεόμενη θεραπεία είναι η ακρογωνιαία λίθος της αντιμετώπισης του άσθματος στα παιδιά όλων των ηλικιών.

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008

Η έννοια της 'ολοκλήρωσης' στην υπαρξιακή ψυχοθεραπεία

Η αλήθεια είναι ότι είσαι ικανός να αντιμετωπίσεις τις αγωνίες της ζωής σου πρόσωπο με πρόσωπο, να 'αγκαλιάσεις' την -αν και επώδυνη- πολύ ανθρώπινη συνθήκη της μοναξιάς σου, και να αποδεχτείς ότι είσαι ελεύθερος να επιλέγεις και να αναλαμβάνεις την ευθύνη των επιλογών σου στη ζωή.

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2008

Αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας ισχίου με τη μέθοδο AMIS

Η αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας ισχίου σε προχωρημένα στάδια γίνεται με ολική αρθροπλαστική. Η μέθοδος AMIS (Anterior Minimally Invasive Surgery) αποτελεί μια μέθοδο αρθροπλαστικής ισχίου με χειρουργική ελάχιστης επεμβατικότητας με πρόσθια προσπέλαση της άρθρωσης του ισχίου.

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2008

Πείτε 'όχι' στη μελαγχολία των γιορτών

Οι γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων, έχουμε συνηθίσει να παρουσιάζονται ως μια περίοδος όπου όλα είναι χαρούμενα, λαμπερά και άφθονα - σχεδόν μυθικά.

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2008

Αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα: προσβάλλει περισσότερο τους άντρες

Πόσο κοινή είναι η αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα και άλλα παρόμοια ρευματικά νοσήματα της ράχης; Η αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα είναι μία νόσος από την ομάδα των ρευματικών νοσημάτων της ράχης, που είναι συλλογικά γνωστή ως σπονδυλοαρθρίτιδες (φλεγμονή των σπονδυλικών αρθρώσεων).

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008

Χαρίστε ασφαλή δώρα στα παιδιά

Τα παιχνίδια προσφέρουν στα παιδιά μας αμέτρητη χαρά. Τα ίδια τα παιχνίδια, ωστόσο, μπορούν να αποτελέσουν αιτία σοβαρών ατυχημάτων, εάν δεν προσέχουμε όταν τα επιλέγουμε.

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008

Ιδιοπαθής Πνευμονική Ίνωση: Ποια είναι η κλινική της πορεία

Η Ιδιοπαθής Πνευμονική Ίνωση είναι μια νόσος του αναπνευστικού με ύπουλη έναρξη, επικίνδυνη πορεία και αρκετά συχνά μοιραία κατάληξη, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και προκλητικά πεδία θεραπευτικής προσέγγισης στην Πνευμονολογία.

Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2008

Δακρυγόνα: Οδηγός επιβίωσης

Η έκθεση στον καθαρό αέρα, αποτελεί το ‘αντίδοτο’ στα δακρυγόνα. Την επισήμανση αυτή κάνουν οι επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), σε επιστημονικό άρθρο για τα δακρυγόνα.