Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2008

Ψυχική διαταραχή και Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία

Η υπαρξιακή προσέγγιση δεν δέχεται ότι υπάρχει αυτό που συνηθίζουμε να ονομάζουμε 'ψυχική διαταραχή' ή 'ψυχική ασθένεια'.

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2008

Σήψη: Μια σοβαρή ιατρική κατάσταση

H σήψη είναι γνωστή ως μια συστηματική φλεγμονώδης αντίδραση. Είναι μια σοβαρή ιατρική κατάσταση που προκαλείται από την αντίδραση του οργανισμού σε μια λοίμωξη.

Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2008

Φυτική διατροφή και καρδιά

Είναι πολλοί που συζητούν για την ωφελιμότητα της διατροφής με φυτά. Άλλωστε, τα όσπρια και το λάδι αποτελούν βασικά συστατικά της μεσογειακής δίαιτας, που αναμφίβολα θεωρείται μία από τις καλλίτερες, αν όχι η καλλίτερη δίαιτα.

Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2008

Άσθμα και καταδύσεις: Αναγκαία η γνώση των κινδύνων

Ένα άτομο με άσθμα πρέπει να έχει πλήρη γνώση των πιθανών κινδύνων της κατάδυσης πριν του επιτραπεί να καταδυθεί.

Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2008

Πολεμήστε τον ύπνο…μαρτύριο

Όλοι μας έχουμε περάσει νύκτες που δεν κοιμηθήκαμε καλά, ίσως και καθόλου, παρόλο που προσπαθήσαμε. Στις περισσότερες περιπτώσεις κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε εκείνες τις ημέρες μας απασχολούσε και ‘δεν μας άφηνε να κοιμηθούμε’.

Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2008

Διαβήτης και εγκυμοσύνη

Νέα γυναίκα με διαβήτη επιθυμεί να ξεκινήσει την οικογένεια της. Πώς μπορεί να το πραγματοποιήσει;

Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2008

Διαταραχή σεξουαλικής διέγερσης στη γυναίκα

Η διαταραχή σεξουαλικής διέγερσης στη γυναίκα αναφέρεται στην έλλειψη ανταπόκρισης της γυναίκας σε σεξουαλικό ερεθισμό. Παλαιότερα, η διαταραχή αυτή, αλλά και όλες οι σεξουαλικές δυσλειτουργίες της γυναίκας συμπεριλαμβάνονταν στο γενικό όρο‘ψυχρότητα’.

Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2008

Η εμμηνόπαυση δεν έρχεται μόνη...

Ο όρος αυτός αναφέρεται στην τελευταία εμμηνορρυσία, δηλαδή την τελευταία φορα που θα έχετε περίοδο. Η φάση που προηγείται και ακολουθεί την εμμηνόπαυση αναφέρεται ως κλιμακτήριος.

Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2008

Εξωσωµατική γονιµοποίηση

Όταν δεν καρποφορεί, η προσπάθεια για την απόκτηση παιδιού γίνεται πηγή µεγάλου άγχους για το ζευγάρι, πολύ περισσότερο όταν προκύπτει ανάγκη για εξωσωµατική γονιµοποίηση. Πόσο απλή είναι µια προσπάθεια εξωσωµατικής και ποια είναι η προετοιµασία που πρέπει να γίνει, ώστε να έχει σηµαντικά ποσοστά επιτυχίας;

Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2008

Λειτουργική και αισθητική ρινοπλαστική

Κεντρικό σημείο της ανθρώπινης εμφάνισης είναι το πρόσωπο και στο επίκεντρο αυτού βρίσκεται η μύτη. Ένα όργανο που σαν κύρια αποστολή έχει την αναπνοή και την όσφρηση, μα που συχνά με την εμφάνισή του, αφαιρεί πόντους από την ομορφιά των υπολοίπων χαρακτηριστικών του προσώπου μας.