Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013

Προγεννητικός έλεγχος Οι απαραίτητες εξετάσεις για τη μητέρα και το έμβρυο

Ο τακτικός έλεγχος της εξέλιξης μιας εγκυμοσύνης είναι πια αυτονόητος, καθώς εξασφαλίζει ότι τυχόν προβλήματα υγείας, τόσο για τη μέλλουσα μητέρα όσο και για το έμβρυο, μπορούν να εντοπιστούν έγκαιρα και να αντιμετωπιστούν.

Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2013

Πώς επηρεάζει η εγκυμοσύνη μια γυναίκα με κάκωση νωτιαίου μυελού

Πώς βιώνει μια γυναίκα με κάκωση νωτιαίου μυελού τις σωματικές αλλαγές της εγκυμοσύνης.

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013

Εγκυμοσύνη: Ταξιδέψτε άφοβα με το αεροπλάνο

Το ταξίδι με αεροπλάνο συχνά προκαλεί άγχος στις εγκυμονούσες, καθώς δεν γνωρίζουν πόσο ασφαλές είναι τόσο για τις ίδιες όσο και για το έμβρυο. Τι πρέπει να γνωρίζει κάθε έγκυος για να απολαύσει το ταξίδι της με ασφάλεια;

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Περιγεννητική μυοκαρδιοπάθεια: Σπάνια αλλά επικίνδυνη πάθηση

Η περιγεννητική καρδιοπάθεια είναι μια σπάνια ασθένεια που εκδηλώνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μπορεί να απειλήσει ακόμα και τη ζωή της εγκύου. Πώς επηρεάζει τη μελλοντική ζωή της.

Τρίτη, 06 Αυγούστου 2013

Εγκυμοσύνη και καλοκαίρι

Οι έγκυες γυναίκες βρίσκονται πολλές φορές το καλοκαίρι σε σύγχυση σχετικά με το τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013

Σακχαρώδης διαβήτης της κύησης : Κρυφή απειλή για τη μητέρα και το παιδί

Ο σακχαρώδης διαβήτης της κύησης είναι ένα από τα πιθανό προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει μια γυναίκα κατά την εγκυμοσύνη της. Αν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα στην έγκυο, αλλά και στο ίδιο το παιδί.

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

Εγκυμοσύνη και τοκετός: Πώς και γιατί αλλάζει η καρδιά

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το γυναικείο σώμα διαφοροποιεί σημαντικά τις λειτουργίες του, καθώς προετοιμάζεται για το δύσκολο έργο του τοκετού.

Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Προβλήματα με τα βερνίκια νυχιών

Από την δεύτερη εγκυμοσύνη μου και μετά δεν μπορώ να βάψω τα νύχια μου καθόλου, (όποιας εταιρίας βερνίκια κι αν έχω χρησιμοποιήσει). Πρήζεται το δέρμα γύρω γύρω, φουσκώνει, πονάει πολύ, ματώνει και μετά ξεφλουδίζει.

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

Φάρμακα: Τι πρέπει να προσέχουμε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η περίοδος της κυοφορίας είναι διπλά σημαντική για τη γυναίκα: ό,τι κάνει και μπορεί να επηρεάσει την ίδια μπορεί να επηρεάσει και το παιδί που θα φέρει στον κόσμο.

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

Αν και το σύνδρομο εμφανίζεται από την εφηβεία, συνήθως η γυναίκα καθυστερεί να αναζητήσει ιατρική βοήθεια, μέχρι να ανησυχήσει για την αυξημένη τριχοφυΐα, την ακατάστατη ‘περίοδό’ της ή την αδυναμία της να επιτύχει μια εγκυμοσύνη.