Πολυομυελίτιδα εντοπίστηκε σε δείγματα λυμάτων στο Λονδίνο-πρώτο σημάδι μετά τη δεκαετία του 1980 ότι ο ιός θα μπορούσε να εξαπλωθεί στη χώρα, αλλά δεν εντοπίστηκαν περιστατικά, δήλωσαν οι Αρχές. Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Βρετανίας σήμανε εθνικό συναγερμό.
Ο κίνδυνος λοίμωξης από τη νόσο που προκαλεί παράλυση στα παιδιά σε λιγότερο από 1% των περιστατικών, είναι χαμηλός λόγω των υψηλών επιπέδων εμβολιασμού.
Ωστόσο το UK Health Security Agency (UKHSA) ενθαρρύνει τους γονείς να σιγουρευτούν ότι τα παιδιά τους είναι εμβολιασμένα μετά την ανακάλυψη του ιού στα λύματα-ιδιαίτερα αυτά που μπορεί να έχουν παραλείψει τον εμβολιασμό λόγω της πανδημίας.
Σε εθνικό επίπεδο, τα επίπεδα εμβολιασμού είναι πάνω από 90%, ποσοστό που χρειάζεται για την πρόληψη εξάρσεων αλλά το ποσοστό κάλυψης στο Λονδίνο μεταξύ των παιδιών κάτω των 2 ετών έχει μειωθεί κάτω από αυτό το επίπεδο τα τελευταία χρόνια.
Tο National Health Service στην πόλη, θα έρθει σε επαφή με γονείς παιδιών κάτω των 5 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί.
Ο ιός πιθανόν μεταδόθηκε μεταξύ στενά σχετιζόμενων ανθρώπων.
Οι έρευνες για τη μετάδοση στην κοινότητα είναι σε εξέλιξη.
Η νόσος μεταδίδεται κυρίως από μόλυνση από κόπρανα και στο παρελθόν σκότωνε και παρέλυε χιλιάδες παιδιά ετησίως, παγκοσμίως.
Δεν υπάρχει θεραπεία για τη νόσο, αλλά ο εμβολιασμός έφερε τον κόσμο κοντά στο τέλος της ‘’άγριας’’ μορφής της νόσου.
Οι εξάρσεις είναι πιο συνήθεις σε χώρες περιλαμβανομένης της Νιγηρίας και της Υεμένης.
Το τελευταίο περιστατικό στη Βρετανία σημειώθηκε το 1984.
Ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus, δήλωσε ότι ο Οργανισμός συνεργάζεται με τη Βρετανία όσον αφορά την αντίδραση.
Όπως έγραψε στο twitter, επιτήρηση, εμβολιασμός και επένδυση για τον τερματισμό της νόσου, είναι ζωτικής σημασίας.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}