Χιλιάδες γυναίκες και παιδιά που έχουν πληγεί από τη βία αναζήτησαν προστασία πέρυσι κοινωνικά ιδρύματα για την προστασία κακοποιημένων γυναικών.
Το 2021, 6.431 ενήλικες γυναίκες ζούσαν προσωρινά σε αυτά τα καταφύγια κακοποιημένων γυναικών, όπως ανακοίνωσε το συντονιστικό όργανο των ιδρυμάτων για τις κακοποιημένες γυναίκες προχθές στο Βερολίνο.
Αυτό αντιστοιχεί σε μείωση κατά 183 άτομα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Το 2020 είχε ήδη καταγραφεί μείωση κατά 431 άτομα. Σύμφωνα με τον προαναφερόμενο Σύνδεσμο, είναι πιθανό η μείωση των αριθμών να σχετίζεται με την πανδημία. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα καταφύγια γυναικών στερούνται οικονομικών πόρων, όπως κονδύλια για τη φροντίδα των παιδιών.
"Συχνά οι εγκαταστάσεις είναι τόσο επισφαλώς εξοπλισμένες που η μετακόμιση σε ένα καταφύγιο γυναικών με κοινόχρηστα δωμάτια - και μερικές φορές ακόμη και η ανάγκη να μοιράζονται τα υπνοδωμάτια - εκλαμβάνεται από τις γυναίκες ως βήμα προς τα κάτω", δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια Heike Herold.
Η απομάκρυνση από τη βία θα πρέπει να έπρεπε να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, "αλλά αυτό δεν είναι τουλάχιστον θέμα πόρων και πολιτικής βούλησης", τόνισε η Herold.
Σύμφωνα με τον συντονιστικό όργανο, το 2021 μία στις τέσσερις γυναίκες έπρεπε να αναλάβει το κόστος της διαμονής της στο κοινωνικό ίδρυμα για την προστασία κακοποιημένων γυναικών εν μέρει ή εξ ολοκλήρου η ίδια.
Ολοένα και περισσότερες γυναίκες που αναζητούν προστασία (60%) βασίζονται σε ιδρύματα εκτός της πόλης ή της περιοχής τους. Πριν από την παραμονή τους, το 41,0% των γυναικών λάμβαναν επίδομα ανεργίας II. Το 2020, το ποσοστό ήταν 43,4%.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}