Σε ιδιωτική εταιρεία αναθέτει το υπουργείο Υγείας τη διερεύνηση και αποτύπωση της ροής τροφοδοσίας των φαρμάκων στην ελληνική αγορά. Στόχος είναι να ελεγχθούν οι ελλείψεις, που εμφανίζονται κατά περιόδους.
Όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, το έργο ανατίθεται με απ΄ευθείας ανάθεση - λόγω τεχνογνωσίας - στην εταιρεία Uni Systems ΑΕ, έναντι τιμήματος 9.225 ευρώ.
Η εταιρεία θα διερευνά τη ροή τροφοδοσίας των φαρμάκων από την εφοδιαστική αλυσίδα και θα επεξεργάζεται τα δεδομένα από τα πληροφοριακά συστήματα που συμμετέχουν στη διαδικασία.
Η εν λόγω παροχή υπηρεσιών εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων του υπουργείου Υγείας για τον έλεγχο των ελλείψεων φαρμάκων που εμφανίζονται στην ελληνική αγορά και της άμεσης ανάγκης για ταχεία διερεύνηση και αποτύπωση όλης της εφοδιαστικής αλυσίδας φαρμάκου και ειδικότερα, ως ακολούθως:
- Συμμετοχή στις συναντήσεις της επιφορτισμένης με αυτό το αντικείμενο επιτροπής του υπουργείου Υγείας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τροφοδοσίας φαρμάκου της αγοράς, όπως ενδεικτικά ΕΟΦ, ΕΟΠΥΥ, ΗΔΙΚΑ, ΙΦΕΤ, Φαρμακαποθήκες, Φαρμακευτικές Εταιρείες - Κατόχους Άδειας Κυκλοφορίας (ΚΑΚ), εκπροσώπους ιδιωτικών φαρμακείων και εταιρειών που τους υποστηρίζουν πληροφορικά.
- Καταγραφή της ροής τροφοδοσίας του φαρμάκου από τις φαρμακευτικές εταιρείες κατόχους αδειών κυκλοφορίας μέχρι την κατανάλωση στον τελικό χρήστη, καθώς και των εμπλεκόμενων πληροφοριακών συστημάτων που υποστηρίζουν την διαδικασία.
- Καταγραφή δράσεων και δυνατοτήτων προβλεψιμότητας ελλείψεων αναντικατάστατων φαρμάκων για τον ασθενή.
- Συμβουλευτικές υπηρεσίες με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος που θα προσδιορίζει το απόθεμα του φαρμάκου στα διάφορα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας, από την συγκέντρωση δεδομένων από τα διάφορα πληροφορικά συστήματα και την ανάπτυξη σχετικών “συνδέσμων” με τα υπάρχοντα συστήματα.
Ο ανάδοχος υποχρεούται να ολοκληρώσει τις ανωτέρω υπηρεσίες - παραδοτέα το αργότερο έως τις 30 Νοεμβρίου.
Κρίσιμα φάρμακα
Στο μεταξύ, σε σύσταση πενταμελούς επιτροπής για την επεξεργασία της λίστας κρίσιμων φαρμάκων, προχώρησε η διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).
Η διαμόρφωση λίστας αποτελεί σύσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) και περιλαμβάνει τα σκευάσματα που θεωρούνται υψηλής προτεραιότητας στο θέμα της επάρκειάς τους στους ασθενείς.
Δημ.Κ.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}