Χιλιάδες γυναίκες από τους δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μεγαρέων, Μάνδρας - Ειδυλλίας και Φυλής ταλαιπωρούνται ή αναγκάζονται να πληρώνουν στον ιδιωτικό τομέα για τον προληπτικό τους έλεγχο, λόγω της ανυπαρξίας μαστογράφου στο Θριάσιο νοσοκομείο ή σε οποιαδήποτε άλλη δημόσια μονάδα Υγείας της Δυτικής Αττικής.
Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο, οι φιέστες και οι ανούσιες διακηρύξεις για το δήθεν "ενδιαφέρον της πολιτείας" για την αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού "περισσεύουν", την ίδια στιγμή που το υπουργείο Υγείας και η διοίκηση της 2ης ΥΠΕ εξακολουθούν να μην ανταποκρίνονται στα επανειλημμένα αιτήματα του Ακτινοδιαγνωστικού τμήματος του Θριάσιου νοσοκομείου για προμήθεια σύγχρονου ψηφιακού μαστογράφου, ψηφιακού υπερηχοτομογράφου και συστήματος αυτόματης σάρωσης του μαστού (που θα έδινε τη δυνατότητα για προληπτικό έλεγχο, χωρίς την έκθεση σε ακτινοβολία ακόμα και σε πολύ νεαρές κοπέλες).
Στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:
"Ανούσιες αποδείχθηκαν και οι "υποσχέσεις" της υποδιοικήτριας της 2ης ΥΠΕ, του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής και του πρώην Δημάρχου Ελευσίνας, που, σε αλλεπάλληλες παρεμβάσεις μας, "δεσμευόντουσαν" ότι θα "παρέμβουν" για την προμήθεια ψηφιακού μαστογράφου στο Θριάσιο νοσοκομείο.
Το μέγεθος της ευθύνης όλων των κυβερνήσεων για την ανυπαρξία ψηφιακού μαστογράφου στο μοναδικό νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής αποκαλύπτεται ακόμη περισσότερο, αν ληφθεί υπόψη ότι στο Θριάσιο νοσοκομείο λειτουργεί Ιατρείο Καρκίνου του Μαστού, στα πλαίσια της Χειρουργικής κλινικής, από το 2002, όπου παρακολουθούνται χιλιάδες γυναίκες και έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες χειρουργικές επεμβάσεις.
Κερδισμένοι είναι οι ιδιοκτήτες διαγνωστικών κέντρων που εξασφαλίζουν σίγουρη «πελατεία» από την πολιτική όλων των κυβερνήσεων, που «αφήνουν» τα δημόσια νοσοκομεία χωρίς τον αναγκαίο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
Ακόμα πιο αποκαλυπτικό παράδειγμα της πολιτικής αυτής είναι η ανυπαρξία μαγνητικού τομογράφου στο Θριάσιο νοσοκομείο, που έχει σαν αποτέλεσμα χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής να αναγκάζονται να πληρώνουν στον ιδιωτικό τομέα για την πραγματοποίηση της εξέτασης.
Ευθύνη έχουν και οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές που "ανέχονται" την πολιτική υποβάθμισης των δημόσιων μονάδων για να ενισχύεται η κερδοφορία των ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στην υγεία και την οικονομική επιβάρυνση εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής.
Αποτέλεσμα της ίδιας πολιτικής είναι και η υποστελέχωση του Ακτινοδιαγνωστικού τμήματος, που προκαλεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του και συνολικά στη λειτουργία του Θριάσιο νοσοκομείου.
Συγκεκριμένα, απαιτείται να προκηρυχθούν και να καλυφθούν άμεσα οι δύο κενές θέσεις ακτινολόγων γιατρών και οι οκτώ κενές οργανικές θέσεις τεχνολόγων ακτινολόγων και χειριστών ιατρικών συσκευών καθώς και να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι γιατροί και εργαζόμενοι που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες λειτουργίας του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος.
Δεσμευόμαστε να μην τους "αφήσουμε σε χλωρό κλαρί" μέχρι να εξοπλισθεί και να στελεχωθεί τμήμα Ψηφιακής Μαστογραφίας στο Θριάσιο νοσοκομείο για το δωρεάν προληπτικό έλεγχο των γυναικών της Δυτικής Αττικής".
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}