Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Pain Research υποδεικνύει ότι ο πόνος ενδεχομένως μειώνεται όταν οι ασθενείς ακούν την αγαπημένη τους μουσική.
Ερευνητές στον Καναδά συνέχισαν την έρευνα προηγούμενων μελετών που έδειξαν ότι η μουσική θα μπορούσε να είναι παράγοντας ανακούφισης, εστιάζοντας στο είδος της μουσικής που θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο.
Η μειωμένη ευαισθησία στον πόνο συμβαίνει όταν τα ερεθίσματα πόνου διαταράσσονται μεταξύ του σημείου εισόδου και του μέρους που αναγνωρίζονται ως πόνος από τον νου.
Ο Darius Valevicius, δήλωσε ότι η έρευνα έδειξε ότι αγαπημένη μουσική που επιλέχτηκε από τους συμμετέχοντες είχε μεγαλύτερη επίδραση στη μείωση του οξέος πόνου έναντι άγνωστης, χαλαρωτικής μουσικής.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο McGill University.
Ανακαλύφθηκε επίσης ότι συναισθηματικές αποκρίσεις παίζουν πολύ ισχυρό ρόλο στην πρόβλεψη του αν η μουσική θα έχει αποτέλεσμα στον πόνο.
Οι συμμετέχοντες έλαβαν μετρίως οδυνηρή θερμική διέγερση στο χέρι σε συνδυασμό με μουσικά κομμάτια-την αγαπημένη τους μουσική ή κομμάτια και στη συνέχεια σιωπή-με διάρκεια 7 λεπτών το καθένα.
Η ακρόαση αγαπημένης μουσικής μείωσε πολύ την ένταση του πόνου στους συμμετέχοντες. Αγνωστα αλλά χαλαρωτικά κομμάτια δεν είχαν την ίδια επίδραση.
Οι ερευνητές ρώτησαν τους συμμετέχοντες για τη συναισθηματική τους αντίδραση στην αγαπημένη τος μουσική και έδωσαν χαρακτηρισμούς: ενεργητική, χαρούμενη, χαλαρωτική και συγκινητική.
Διαφορετικά συναισθηματικά θέματα ποίκιλλαν στη μείωση του πόνου.
Ο Valevicius δήλωσε ότι η ομάδα ανακάλυψε ότι αναφορές για συγκινητικές ή γλυκόπικρες συναισθηματικές εμπειρίες φάνηκε να οδηγούν σε χαμηλότερο σκορ δυσφορίας από πόνο που καθοδηγήθηκε από πιο έντονη ευχαρίστηση της μουσικής και περισσότερα μουσικά ρίγη.
Τα ''μουσικά ρίγη'' δεν έχουν κατανοηθεί πλήρως αλλά υποδεικνύουν νευροφυσιλογική διαδικασία που μπλοκάρει αποτελεσματικά τα σήματα πόνου.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}