Μία ακόμη αρνητική καταγραφή για την ποιότητα ζωής στην Ελλάδα, καταγράφηκε από τη Eurostat.
Σε έκθεση, η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα, η χώρα μας εμφανίζεται να κατέχει την τρίτη χειρότερη ευρωπαϊκή θέση στο ποσοστό σοβαρής υλικής και κοινωνικής στέρησης μεταξύ των νέων (ηλικίας 15 - 29 ετών) το 2022.
Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, το μέσο ποσοστό υστέρησης των νέων στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν 6,1%, ενώ στην Ελλάδα 14,9%!
"Τα υψηλότερα ποσοστά νέων που αντιμετώπισαν σοβαρές υλικές και κοινωνικές στερήσεις το 2022 καταγράφηκαν στη Ρουμανία (25,4%), στη Βουλγαρία (18,6%) και στην Ελλάδα (14,9%)", επισημαίνουν οι συντάκτες της έκθεσης.
Αντίθετα, το ποσοστό ήταν κάτω του 3% σε 12 μέλη της ΕΕ: Σλοβενία, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Κροατία, Πολωνία, Τσεχία, Ολλανδία, Εσθονία, Μάλτα, Κύπρο, Φινλανδία και Σουηδία.
Ποσοστό σοβαρής υλικής και κοινωνικής στέρησης μεταξύ των νέων, 2022
Κίνδυνος φτώχειας
Το 2022, το συνολικό ποσοστό κινδύνου φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού (AROPE) για τους νέους ηλικίας 15-29 ετών ήταν 24,5%, το οποίο ήταν 2,9 ποσοστιαίες μονάδες (pp) υψηλότερο από το ποσοστό για το συνολικό πληθυσμό (21,6%).
Κατά την εξέταση των συγκεκριμένων συνιστωσών του AROPE, το ποσοστό κινδύνου φτώχειας στους νέους ήταν 2,8 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο σε σύγκριση με το γενικό πληθυσμό (19,3% στους νέους ηλικίας 15-29 ετών έναντι 16,5% στο σύνολο του πληθυσμού).
Ομοίως, το ποσοστό των ατόμων που ζούσαν σε νοικοκυριά με πολύ χαμηλή ένταση εργασίας ήταν 0,4 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο μεταξύ των νέων (8,7% έναντι 8,3% για το σύνολο του πληθυσμού).
Αντίθετα, το ποσοστό των ατόμων που αντιμετώπιζαν σοβαρές υλικές και κοινωνικές στερήσεις ήταν ελαφρώς χαμηλότερο μεταξύ των νέων σε σύγκριση με το συνολικό πληθυσμό.
Δημ.Κ.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}