Την ανάγκη ενημέρωσης των γυναικών για την πρόληψη της υπογονιμότητας και τις δυνατότητες που τους παρέχει η επιστήμη, τόνισε ο Γ. Πατούλης Πρόεδρος του ΙΣΑ και του Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, στο πλαίσιο της ομιλίας του στην επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Υπογονιμότητα: Ανησυχίες – Προβληματισμοί – Πρόληψη - Πρόταση: Μαζικός έλεγχος ΑΜΗ», που διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής και το ΕΚΑΠΤΥ, εξ αφορμής της Παγκόσμιας Ημέρας Γονιμότητας.
Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ αναφέρθηκε στην υπογεννητικότητα, που αποτελεί μια μεγάλη απειλή για την πατρίδα μας και τόνισε την ανάγκη να υποστηριχθούν τα ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν παιδί.
Στην ημερίδα συμμετείχαν κορυφαία μέλη της επιστημονικής κοινότητας ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής Καθηγητής κ. Μ. Κουτσιλιέρης, ο Υπουργός Υγείας κ. Ά. Γεωργιάδης, η Υφυπουργός Υγείας κ. Ε. Αγαπηδάκη, η Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Έλενα Ράπτη, η Πρόεδρος του ΕΚΑΠΤΥ κ. Ελ. Πικρού – Μωραϊτάκη, οι δήμαρχοι Αγίας Παρασκευής κ. Γ. Μυλωνάκης και Λοκρών κ. Α. Ζεκεντές κ.α.
Ενδιαφέρουσες ομιλίες έκαναν μεταξύ άλλων, ο Γ. Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής Καθηγητής κ. Κ. Πάντος, η Καθηγήτρια Νομικής ΑΠΘ κ. Αικ. Φουντεδάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Αττικής Ψυχίατρος – Σεξολόγος κ. Θ. Ασκητής, ο Ειδικός Μαστολόγος, Χειρουργός Μαστού κ. Χ. Λούμπιας κ.α.
Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Πατούλης επεσήμανε ότι η υπογονιμότητα έχει σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις και για αυτό θα πρέπει να χαραχτεί μια εθνική στρατηγική για την αντιμετώπισή της.
«Δεσμευόμαστε για την πλήρη ενημέρωση, σχετικά με τη αναγκαιότητα της ΑΜΗ, ώστε τα ζευγάρια, αλλά κυρίως οι νέες γυναίκες, να καταλάβουν πόσο σημαντική είναι η διενέργεια αυτής της εξέτασης. Συμβολικά στο πλαίσιο του Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, θα διατεθούν 100 δωρεάν εξετάσεις σε γυναίκες», τόνισε ο κ. Πατούλης.
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ αναφέρθηκε στη δυναμική της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στον τομέα του ιατρικού τουρισμού όπου σημειώνει παγκόσμιες επιτυχίες.
«Χιλιάδες υπογόνιμα ζευγάρια από όλο τον κόσμο εμπιστεύονται τις ελληνικές επιστημονικές ομάδες για να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους να φέρουν στον κόσμο ένα υγιές παιδί», τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και πρόσθεσε ότι η χώρα μας διαθέτει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες και μπορεί να πρωταγωνιστήσει στον παγκόσμιο χάρτη του ιατρικού τουρισμού.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}