Σε εφαρμογή τέθηκε το Μνημόνιο Συνεργασίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλοθοσφαίρισης με το πρώτο πιστοποιημένο σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης που πραγματοποιήθηκε στο εκπαιδευτικό κέντρο της ΕΚΕ, την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2024.
Το Μνημόνιο Συνεργασίας αφορά την από κοινού δράση των δύο φορέων για περιορισμό του Αιφνίδιου Καρδιακού θανάτου στους αθλητικούς χώρους και συγκεκριμένα στα γήπεδα καλαθοσφαίρισης, καθώς και άλλες από κοινού δράσεις με τον ίδιο σκοπό.
Σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεργασίας, για τα επόμενα χρόνια οι δύο φορείς θα συνεργαστούν έτσι ώστε ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων στους αθλητικούς χώρους μπάσκετ (προπονητές, διαιτητές, κριτές κ.ά.) να εκπαιδευτούν από πιστοποιημένους εκπαιδευτές της ΕΚΕ και στη συνέχεια κάποιοι από αυτούς να αποτελέσουν και τους εκπαιδευτές ΚΑΡΠΑ για όλη την μπασκετική οικογένεια.
Στο πρώτο Σεμινάριο παρόντες ήταν Πρόεδρος της ΕΚΕ, Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Κ. Τούτουζας και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Λιόλιος.
Κατά την εισαγωγική του ομιλία, ο κ. Τούτουζας περιέγραψε τους στόχους του μνημονίου, ανέδειξε τη μεγάλη κοινωνική προσφορά που εμπεριέχει το να γνωρίζει κάποιος ΚΑΡΠΑ και να τη χρησιμοποιήσει όταν ένας συνάνθρωπός του υποστεί καρδιακή ανακοπή, ενώ έθεσε τους στόχους του Μνημονίου έτσι ώστε, αφενός η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων μπάσκετ να γνωρίζει ΚΑΡΠΑ, αφετέρου κάποιοι από τους εκπαιδευόμενους να αποτελέσουν τον πυρήνα μιας νέας γενιάς εκπαιδευτών που θα συνεχίσουν αυτό το σημαντικό κοινωνικό έργο στο μέλλον.
Στη δική του ομιλία, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, κ. Β. Λιόλιος, ενθάρρυνε τους εργαζομένους στους αθλητικούς χώρους μπάσκετ να συμμετέχουν ενεργά και να υποστηρίξουν τη συγκεκριμένη προσπάθεια καθώς δεν υπάρχει τίποτα πολυτιμότερο, όπως είπε, από το να σώζεις μια ανθρώπινη ζωή.
Στη δική του παρέμβαση, ο Συντονιστής των Σεμιναρίων ΚΑΡΠΑ εκ μέρους της ΕΚΕ, επεμβατικός καρδιολόγος κ. Γ. Λάτσιος, αφού συνεχάρη τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους, επισήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό να ξέρει κάποιος πιστοποιημένα και σωστά ΚΑΡΠΑ, έτσι ώστε να είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος να κάνει Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση σε κάποιον που έχει υποστεί καρδιακή ανακοπή. Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η σύντομη παρέμβαση του κ. Α. Παπανικολάου, Καρδιολόγου και μέλους του Δ.Σ της ΕΟΚ.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}