Σαλάτα με κινόα, ρόκα, φέτα και κουκουνάρι
Υλικά:
1 φλιτζάνι κινόα άψητη
2 φλιτζάνια νερό
4 φλιτζάνια baby ρόκα
1 φλιτζάνι κατεψυγμένο αρακά
1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
2/3 φλιτζάνι κουκουνάρι
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
Βινεγκρέτ για γαρνιτούρα
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση: Ξεπλύνετε την κινόα και προσθέστε σε μια κατσαρόλα με το νερό. Μαγειρέψτε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι η κινόα να γίνει αφράτη και να απορροφήσει όλο το νερό. Όσο μαγειρεύεται η κινόα, ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και την ρόκα. Προσθέστε την μαγειρεμένη κινόα σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος. Προσθέστε τη ρόκα, τον κατεψυγμένο αρακά, τη φέτα, το κουκουνάρι και το κρεμμύδι και ανακατέψτε. Προσθέστε τη βινεγκρέτ, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε ξανά καλά.
Αφήστε το να κρυώσει πριν το σερβίρετε. Αντέχει σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 2 ημέρες.
Κεφτεδάκια γαλοπούλας
Υλικά:
½ κιλό κιμά γαλοπούλας
1 αυγό
1/4 φλιτζανιού τριμμένη φρυγανιά
1/4 κ.γ. πιπέρι
1 κ.σ. μαϊντανό
Εκτέλεση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Ψεκάστε ένα ταψί με μαγειρικό σπρέι. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε με τα χέρια σας. Μοιράστε το κρέας σε ίσες μερίδες και στη συνέχεια κυλήστε με τα χέρια σας για να πλάσετε τα κεφτεδάκια – η συνταγή βγάζει περίπου 15. Ψήστε τα για 25 λεπτά περίπου, ακάλυπτα. Για να γίνουν πιο τραγανοί, ψήστε τους για 5-7 λεπτά επιπλέον.
Σαλάτα χούμους με λαχανικά
Υλικά:
1 συσκευασία χούμους του εμπορίου, με κλασική γεύση
10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
15 ελιές Καλαμών χωρίς το κουκούτσι και ψιλοκομμένες
¼ αγγούρι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
¼ φλιτζάνι τυρί φέτα
¼ κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.γ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. ρίγανη
Εκτέλεση: Σε ένα βαθύ πιάτο απλώστε όλο το χούμους στον πάτο. Στρώστε ντομάτες, αγγούρια, ελιές και κρεμμύδι πάνω από το χούμους. Πασπαλίστε με τυρί φέτα πάνω από τα λαχανικά και τις ελιές. Ρίξτε το ελαιόλαδο από πάνω, μετά την ρίγανη και σερβίρετε.
Σοκολάτα με ρόδι και φιστίκια Αιγίνης
Υλικά:
½ φλιτζάνι ωμά φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα
450 γρ. σκούρα σοκολάτα 60%, σπασμένη σε κομμάτια
½ φλιτζάνι ρόδι, ξεπλυμένο και στραγγισμένο
⅛ κ.γ. χοντρό θαλασσινό αλάτι
Εκτέλεση: Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα και αφήστε το στην άκρη. Ζεστάνετε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα φιστίκια Αιγίνης και μαγειρέψτε μέχρι να φρυγανιστούν, για 3 περίπου λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάλτε ένα φλιτζάνι νερό να βράσει και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά μέχρι να σιγοβράσει. Τοποθετήστε ένα μικρότερο κατσαρολάκι πάνω από την κατσαρόλα για να φτιάξετε μπεν μαρί. Προσθέστε τη σοκολάτα στο μπολ και αφήστε την να λιώσει, ανακατεύοντας απαλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει εντελώς, για περίπου 5 λεπτά. Ρίξτε τη σοκολάτα με την κουτάλα στο έτοιμο ταψί, απλώνοντας ομοιόμορφα στις άκρες με μια επίσης ξύλινη σπάτουλα σπάτουλα.
Πασπαλίστε ομοιόμορφα τη σοκολάτα με τα φιστίκια Αιγίνης, το ρόδι και το θαλασσινό αλάτι.
Μεταφέρετε το ταψί στο ψυγείο για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να κρύωσει και να σφίξει πάλι η σοκολάτα. Σπάστε το γλυκό σε μικρότερα κομμάτια και σερβίρετε.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}