Εκατομμύρια ασθενείς με καρκίνο του μαστού παγκοσμίως μπορούν και πρέπει να βασίζονται σε εξίσου αξιόπιστες και σύγχρονες γνώσεις από τους γιατρούς τους.
Μια ουσιαστική βάση γι' αυτό θα διατυπωθεί και πάλι στη Βιέννη από τις 12 έως τις 15 Μαρτίου στο "19ο Διεθνές Συνέδριο για τον Καρκίνο του Μαστού Saint Gallen" με αρκετές χιλιάδες συμμετέχοντες στο "Austria Center Vienna".
"Δεν υπάρχει άλλο συνέδριο για τον καρκίνο του μαστού στον κόσμο που να συγκεντρώνει τόσους "σούπερ σταρ" της επιστήμης από περισσότερες από εκατό χώρες", δήλωσε στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο συνδιοργανωτής του συνεδρίου, ο βιεννέζος χειρουργός Μίχαελ Γκναντ.
Κάθε χρόνο, το Συμπόσιο για τον Καρκίνο του Μαστού στο Σαν Αντόνιο είναι το συνέδριο όπου παρουσιάζονται οι σημαντικότερες νέες κλινικές μελέτες για τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού. Ωστόσο, χωρίς ολιστική συζήτηση, αξιολόγηση και μεταφορά σε συναίνεση των ειδικών για την καθημερινή εργασία τους στον καρκίνο του μαστού και τελικά για τις ασθενείς, αυτό δεν είναι δυνατόν.
Το συνέδριο για τον καρκίνο του μαστού του St. Gallen αναλαμβάνει αυτό το έργο κάθε δύο χρόνια
Ο Gnant, πρόεδρος της διεθνούς φήμης Αυστριακής Ομάδας Μελέτης του Καρκίνου του Μαστού και του Παχέος Εντέρου (ABCSG) δήλωσε: "Σημαντικές επιστημονικές εξελίξεις παρουσιάζονται επί τρεις ημέρες στο Συνέδριο για τον Καρκίνο του Μαστού στο St. Gallen.
Την τέταρτη ημέρα, ένα συμβούλιο περίπου 80 κορυφαίων εμπειρογνωμόνων θα συζητήσει τις τρέχουσες συστάσεις του για τα πιο επείγοντα ζητήματα της θεραπείας των ασθενών με καρκίνο του μαστού ενώπιον όλων των συμμετεχόντων στο συνέδριο. Αυτές θα δημοσιευθούν στη συνέχεια σε επιστημονικό περιοδικό".
"Αρχική θεραπεία ασθενών με πρώιμο καρκίνο του μαστού - επιστημονικά στοιχεία, αντιπαραθέσεις και συναίνεση" είναι ο κύριος τίτλος της φετινής εκδήλωσης.
Θα συζητηθούν οι καλύτεροι τρόποι για την επίτευξη της κατά το δυνατόν εξατομικευμένης θεραπείας, ιδίως οι δυνατότητες προσαρμοσμένης τοπικής θεραπείας (χειρουργική επέμβαση, ακτινοθεραπεία) και της λεγόμενης συστηματικής θεραπείας με φαρμακευτική αγωγή.
Το συνέδριο για τον καρκίνο του μαστού του St. Gallen στη Βιέννη έχει επίσης τεράστια σημασία για τα εκατομμύρια των ασθενών παγκοσμίως.
Η Tanja Schneider, εκπρόσωπος της "Europa Donna Austria", πιστεύει ότι η εκδήλωση αυτή συμβάλλει επίσης σημαντικά στην ενημέρωση και την εκπαίδευση των πασχόντων: "Το συνέδριο συνοψίζει τα επιστημονικά ευρήματα από όλο τον κόσμο.
Οι ειδικοί καθορίζουν την κατεύθυνση που θα πάρει η θεραπεία στο μέλλον, και είναι ακριβώς αυτές οι εξελίξεις που πρέπει να μεταφέρουμε από την επιστήμη στους ασθενείς, διατυπώνοντας τις κατευθυντήριες γραμμές σε γλώσσα κατανοητή για τους ασθενείς και κατάλληλη για την ομάδα-στόχο".
Το συνέδριο St. Gallen για τον καρκίνο του μαστού είναι αφιερωμένο σε αυτή την εστίαση εδώ και περίπου 40 χρόνια. "Ιδρύθηκε από τον ογκολόγο Hans-Jörg Senn του St. Gallen. Τότε, 500 έως 600 εμπειρογνώμονες συγκεντρώνονταν σε μια εκθεσιακή αίθουσα στο St. Gallen, όπου γινόταν επίσης η αγορά βοοειδών. Αυτό εξελίχθηκε σε μια εκδήλωση με έως και 5.000 συμμετέχοντες", δήλωσε ο βιεννέζος χειρουργός.
Η αύξηση του μεγέθους ήταν και ο λόγος που το συνέδριο ήρθε τελικά για πρώτη φορά στη Βιέννη το 2015, διατηρώντας την παραδοσιακή του ονομασία. Η τελευταία μέχρι σήμερα διοργάνωση πραγματοποιήθηκε το 2023.
Οι δημόσιες συζητήσεις της ομάδας των 80 εμπειρογνωμόνων, η οποία αποτελείται πλέον κατά 50% από γυναίκες, διαρκούν περίπου πέντε ώρες.
Όλες οι συσζητήσεις αυτά μπορεί να έχουν τεράστιες συνέπειες για πολλά εκατομμύρια ασθενείς.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), περίπου 2,3 εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως διαγνώστηκαν με καρκίνο του μαστού μόνο το 2022. Κάθε χρόνο σημειώνονται περίπου 670.000 θάνατοι από καρκίνο του μαστού.
Πηγές:
Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}