Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο ζουν με χρόνιο πόνο, πολλές φορές λόγω παθήσεων όπως η αρθρίτιδα, η ινομυαλγία και ο πόνος της μέσης. Για αυτούς τους ανθρώπους, η γυμναστική είναι αναγκαία. Μπορεί να ανακουφίσει από τους πόνους, αλλά και να αυξήσει τις αντοχές του σώματος και να προφυλάξει την υγεία της καρδιάς—κι ας μην ξεχνάμε τα ψυχολογικά οφέλη της γυμναστικής, που είναι πραγματικά σημαντικά σε αυτές τις περιπτώσεις.
Περπάτημα
Αερόβια άσκηση χαμηλής έντασης, και πλέον κατάλληλη για να ξεκινήσετε. Περπατήστε μικρές διαδρομές στην αρχή, αν δεν είστε συνηθισμένοι. Ξεκινήστε με 10 λεπτά την ημέρα, και σταδιακά φτάστε τα τρία δεκάλεπτα την ημέρα.
Αυξήστε την καθημερινή σας δραστηριότητα
Από τις δουλειές του σπιτιού, όπως το σκούπισμα, μέχρι το παιχνίδι με τα παιδιά, όλα αυτά είναι μορφές γυμναστικής, και μπορούν να σας βοηθήσουν. Διαμοιράστε τις δουλειές του σπιτιού μέσα στην εβδομάδα, και αρχίστε.
Ελαφριές διατάσεις και ασκήσεις ενδυνάμωσης στο σπίτι
Μιλήστε με τον γιατρό σας για τις πιο ασφαλείς επιλογές για εσάς, αλλά υπάρχουν πάρα πολλές απλές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι. Προσπαθήστε να κάνετε διατάσεις καθημερινά, και σύντομα θα δείτε πολύ θετικά αποτελέσματα.
Κολύμβηση και aqua aerobics
Η κολύμβηση είναι γυμναστική για ολόκληρο το σώμα, και τα επίπεδα έντασης είναι πολύ χαμηλά λόγω του νερού, άρα αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές σας για δυνατούς μύες και καλή υγεία.
Ήπια ποδηλασία και ασκήσεις γυμναστηρίου
Το να κάνετε μερικά χιλιόμετρα σε ένα στατικό ποδήλατο, με χαλαρούς ρυθμούς, μπορεί να είναι πολύ καλό, όπως και μερικές ασκήσεις με βάρη. Μην κάνετε αυτές τις ασκήσεις μόνοι σας, μιλήστε πάντα με τον προπονητή σας, για να σας προτείνει τις κατάλληλες ασκήσεις και τα κατάλληλα κιλά.
Yoga, Pilates και Τάι Τσι
Αυτού του είδους οι πρακτικές όχι μόνο θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε το στρες που προκαλεί ο χρόνιος πόνος, αλλά παράλληλα θα καταφέρετε να ελέγχετε την αναπνοή σας, να βελτιώσετε την στάση του σώματος και την ισορροπία σας, όπως και να δυναμώσετε τους μύες σας.
Ένας καλός (σταδιακός) στόχος είναι να κάνετε 30 λεπτά γυμναστικής, τρεις φορές την εβδομάδα. Ακόμα κι αν αυτό σας φαίνεται δύσκολο αυτή τη στιγμή, δεν πρέπει να τα παρατήσετε. Με σταθερούς ρυθμούς, οι αντοχές του σώματός σας θα αυξηθούν και θα μπορείτε να γυμνάζεστε για περισσότερη ώρα, ακόμα και με μεγαλύτερη ένταση—χωρίς να σταματάτε να ενημερώνετε και να συμβουλεύεστε τον γιατρό ή τον φυσιοθεραπευτή σας.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}