Η άσκηση κατά τη διάρκεια και μετά τη φαρμακευτική αγωγή βελτιώνει την ποιότητα ζωής και μειώνει την κούραση σε ασθενείς που αντιμετωπίζουν καρκίνο στο μαστό ή τον προστάτη, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Η επικεφαλής της έρευνας, Dr. Eleanor M. Walker, από το Πανεπιστήμιο Henry Ford στο Ντιτρόιτ, δήλωσε ότι η χρήση της άσκησης σαν μέθοδος στη φροντίδα του καρκίνου έχει τη δυναμική της ωφέλειας των ασθενών σωματικά και ψυχικά, καθώς και αμβλύνει τις παρενέργειες της θεραπείας.
Η Walker δημιούργησε το πρόγραμμα ExCITE, που ενθάρρυνε 30 γυναίκες ασθενείς με καρκίνο στο μαστό και 20 ασθενείς με καρκίνο στον προστάτη να συνεργαστούν σε εξατομικευμένα προγράμματα γυμναστικής. Οι ερευνητές παρακολούθησαν τους ασθενείς, ηλικίας 35 έως 80 ετών, κατά τη διάρκεια της αγωγής τους και για ένα χρόνο μετά.
Οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε καρδιολογικές εξετάσεις και εξετάσεις αντοχής όσον αφορά το μυοσκελετικό σύστημα. Μετρήθηκε το βάρος, η γενική κατάσταση της υγείας τους, καθώς και το είδος αγωγής για τον καρκίνο. Όπως κατέληξε η ερευνήτρια, η άσκηση αποτελεί σημαντική εναλλακτική λύση σε ασθενείς που πολεμούν την κούραση και τη ναυτία και που σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν συμπληρώματα που μπορεί ενδεχομένως να παρεμβάλλονται με φάρμακα και χημειοθεραπεία που λαμβάνουν για την αντικαρκινική αγωγή.
Η έρευνα θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο στο Συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Κλινικής ογκολογίας, στο Σικάγο.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}