Επιστήμη & Ζωή

Έρευνα : Η μεγάλη κατανάλωση κόκκινου κρέατος συνδέεται με τον καρκίνο του μαστού

Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο μαστό, στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, σύμφωνα με νέα μελέτη. Ομάδα του Πανεπιστημίου του Leeds εξέτασε 35.000 γυναίκες για διάστημα 7 ετών σχετικά με την κατανάλωση κόκκινου κρέατος.

Τετάρτη, 04 Απριλίου 2007, 11:41

Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο μαστό, στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, σύμφωνα με νέα μελέτη. Ομάδα του Πανεπιστημίου του Leeds εξέτασε 35.000 γυναίκες για διάστημα 7 ετών σχετικά με την κατανάλωση κόκκινου κρέατος.

Σύμφωνα με την έρευνα, που δημοσιεύεται στο ‘British Journal of Cancer’, oι μεγαλύτερες γυναίκες που έτρωγαν μια μερίδα κρέατος (57 γραμμάρια) την ημέρα, είχαν αυξημένες κατά 56% πιθανότητες να ασθενήσουν από καρκίνο στο μαστό σε σχέση με όσες δεν έτρωγαν κρέας.

Όσες έτρωγαν επεξεργασμένο κρέας, όπως μπέικον, ζαμπόν, πίτες και λουκάνικα, είχαν αυξημένες πιθανότητες για καρκίνο κατά 64%. Ωστόσο, άλλοι ερευνητές τονίζουν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπίσει κανείς την επίδραση καθενός από τα τρόφιμα που καταναλώνει κανείς ως προς την εμφάνιση καρκίνου.

Προηγούμενες έρευνες δεν είχαν καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα.

Η ερευνήτρια Janet Cade, της συγκεκριμένης νέας μελέτης, συνιστά στις γυναίκες που τρώνε κόκκινο κρέας καθημερινά να περιορίσουν την κατανάλωση του. Στην έρευνα φάνηκε ότι η συνολική υψηλή κατανάλωση κρέατος σε όλες τις ηλικίες συνδέεται με κίνδυνο για καρκίνο στο μαστό.

Ο τρόπος μαγειρέματος ενδέχεται επίσης να παίζει ρόλο καθώς είναι πιθανόν να προκύπτουν καρκινογόνες ουσίες.

Τον Νοέμβριο Αμερικανική έρευνα ανέφερε ότι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας κρέατος μπορεί να διπλασιάσει τον κίνδυνο για προσβολή από καρκίνο, σε νεαρές γυναίκες.

Σε άλλη έρευνα που διενεργήθηκε σε γυναίκες πριν την εμμηνόπαυση φάνηκε ότι όσες κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών μείωναν κατά 50% τις πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο στο μαστό.

Ειδικοί εκτιμούν ότι ποσοστό 30% των συνολικών μορφών καρκίνου οφείλονται στη διατροφή.

Πηγές:
‘British Journal of Cancer’



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων