Από την αρχή της πρώτης επίσκεψης στον γυναικολόγο ήταν σαφές ότι κάτι πήγαινε λάθος, με την εγκυμοσύνη της Gina W.
Όπως δήλωσε, δεν μπορούσαν να ακούσουν τον παλμό του εμβρύου. Πληροφορήθηκε ότι πιθανόν είχε αποβάλει. Δεν είχε αποβάλει, αλλά οι επιπλοκές συνεχίστηκαν. Κάθε εβδομάδα υπήρχε μια νέα διάγνωση. Είχε θρόμβους, αιμορραγίες.
Η γυναίκα τελικά γέννησε ένα υγιές μωρό, αλλά κόντεψε να χάσει τη ζωή της μέχρι να γεννήσει. Χρειάστηκαν σχεδόν 35 γαλόνια αίμα (132 λίτρα) και 7 μέρες σε κώμα για να σωθεί η γυναίκα από το San Antonio, που τώρα ονομάζεται ‘μητέρα-θαύμα’.
Για μήνες οι γιατροί προβληματίζονταν από το πολύπλοκο εύρος των επιπλοκών. Στη συνέχεια, στις 20 εβδομάδες κύησης, οι γιατροί της ανακάλυψαν τι απειλούσε την εγκυμοσύνη της. Μια σπάνια, δυνητικά απειλητική για τη ζωή κατάσταση, του διεισδυτικού πλακούντα
Ο Dr. Jason Parker, του University of Texas Health Sciences Center, στο Σαν Αντόνιο, ένας από τους γιατρούς της εγκύου, δήλωσε ότι πρόκειται για κατάσταση όπου ο πλακούντας μπορεί νε εμφυτευθεί στο χαμηλότερο σημείο της μήτρας και να εισβάλλει στην ουροδόχο κύστη.
Στη συνέχεια, πληροφορήθηκε η γυναίκα τη φοβερή στατιστική. Μια στις 7 γυναίκες με διεισδυτικού πλακούντα δεν τα καταφέρνει. ‘Όταν ακούς τέτοιες στατιστικές είναι πολύ τρομαχτικό’, δήλωσε η γυναίκα η οποία προσευχήθηκε πολύ.
Ο τοκετός πήγε πολύ καλά, αλλά στη συνέχεια η κατάσταση γρήγορα άρχισε να πηγαίνει λάθος. Αν και η ιατρική ομάδα ήξερε ότι η κατάσταση θα μπορούσε να προκαλέσει αιμορραγία, εξεπλάγη από την ποσότητα αίματος που η γυναίκα έχανε.
Χρειάστηκε τελικά 35 γαλόνια αίματος (132 λίτρα), ενώ ο οργανισμός της γυναίκας κατά μέσον όρο περιέχει λίγο πάνω από ένα γαλόνι.
Όπως δήλωσε ο γιατρός όταν γεννήθηκε το μωρό, συνάντησαν αιμορραγία που ήταν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη. Πηγαίνοντας σε εγχείρηση, οι αναισθησιολόγοι το πληροφορήθηκαν και άρχισε αμέσως η μετάγγιση του διαθέσιμου αίματος.
Στην αίθουσα αναμονής, ο σύζυγος παρακολουθούσε την άφιξη του αίματος. Έβλεπε το όνομα της γυναίκας του γραμμένο πάνω στο μεταφερόμενο αίμα, σε μια επαναλαμβανόμενη διαδικασία. Τότε άρχισε να ανησυχεί.
Όλο το νοσοκομείο προσπαθούσε να σώσει τη γυναίκα. ‘Υπήρχε ασθενής γυναικολογικού’, δήλωσε η Sherrie Walker, του University Hospital. ‘Γνωρίζαμε ότι αφορούσε ένα έμβρυο. Όλοι εργαζόμασταν σκληρά και γρήγορα για να επιτύχουμε’
Γνωρίζοντας ότι η γυναίκα θα χρειαζόταν πιθανόν μεταγγίσεις, ο σύζυγός της επικοινώνησε με φίλους πριν αυτή φτάσει στο νοσοκομείο και τους ζήτησε αίμα. Η ανταπόκριση ήταν ενθουσιώδης. Πολλοί φίλοι τους είχαν την ιδέα της αιμοδοσίας και την επικοινώνησαν σε άλλους φίλους.
Έγιναν πολλές αιμοδοσίες.
Ακόμα και άνθρωποι από τον Καναδά προσφέρθηκαν να δώσουν αίμα. Η γυναίκα ενθουσιάστηκε που τόσοι άνθρωποι θέλησαν να τη βοηθήσουν.
Όπως δήλωσε, δεν γνωρίζει πόσοι άνθρωποι έδωσαν αίμα. Γνωρίζει ότι το νέο διαδόθηκε γρήγορα και υπήρχαν εθελοντές από παντού.
Η γυναίκα ένιωσε απέραντη ευγνωμοσύνη. Θεωρεί ότι ήταν ευλογία η ανταπόκριση των ανθρώπων και ευχαριστεί τον Θεό ‘που υπάρχουν καλοί άνθρωποι που βρήκαν το χρόνο και ανταποκρίθηκαν να σώσουν ζωές.’
Με τη βοήθεια ο σύζυγος κατάφερε να αποκτήσει ένα κοριτσάκι και μια υγιή σύζυγο που μόλις μετά βίας έφερε σημάδια από τον τραυματικό τοκετό, που θα μπορούσε να είχε οδηγήσει σε εγκεφαλικό τραυματισμό, παράλυση ή ακόμα και θάνατο.
Το συμβάν άλλαξε τον τρόπο που βλέπει η γυναίκα τη ζωή. Δεν θεωρεί τίποτα δεδομένο πια. Δεν αγχώνεται για μικροπράγματα. Επειδή κάθε μέρα μπορεί να είναι η τελευταία. ‘Πρόκειται για θαύμα. Αληθινό θαύμα’, δηλώνει.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}