Επιστήμη & Ζωή

Έρευνα: Ο χυμός παντζαριού μειώνει την υπέρταση

Η κατανάλωση ενός φλιτζανιού χυμού από παντζάρι μπορεί νε μειώσει την αρτηριακή πίεση, δήλωσαν ερευνητές.

Τρίτη, 16 Απριλίου 2013, 14:28

Η κατανάλωση ενός φλιτζανιού χυμού από παντζάρι μπορεί νε μειώσει την αρτηριακή πίεση, δήλωσαν ερευνητές.

Η κατανάλωση 250ml μείωσε την υψηλή αρτηριακή πίεση κατά 10 mmHg σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 15 ασθενείς, φέρνοντας ορισμένους στη φυσιολογική ακτίνα, αναφέρει το περιοδικό 'Hypertension'.

Πιο εμφανής μετά από 3-6 ώρες, η επίδραση μπορούσε να εντοπιστεί μια ημέρα μετά.
Επιστήμονες δήλωσαν ότι το νιτρικό άλας στο παντζάρι διευρύνει τα αγγεία και βοηθά στη ροή.
Οι ερευνητές από το Barts Health NHS Trust και London Medical School, που μελετούν χρόνια την επίδραση του παντζαριού στη μείωση της υπέρτασης δήλωσαν ότι χρειάζεται ακόμα περισσότερη έρευνα.

Προειδοποιούν για πιθανή ανεπιθύμητη συνέπεια της κατανάλωσης του χυμού-μπορεί να μετατρέψει το χρώμα των ούρων σε μωβ.

Το νιτρικό άλας βρίσκεται φυσιολογικά στο έδαφος όπου λαμβάνεται από τα λαχανικά μέσω των ριζών τους και τα βοηθά να αναπτυχθούν.

Η ερευνήτρια Dr Amrita Ahluwalia, δήλωσε έκπληκτη από το πόσο λίγο νιτρικό άλας χρειάζεται για να φανεί τόσο μεγάλη επίδραση.

Πηγές:
'Hypertension'.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων