Δυο πειραματικά φάρμακα μπορεί ενδεχομένως να αποτελέσουν ελπίδα για ανθρώπους που ταλαιπωρούνται από ημικρανίες.
Δυο μικρές έρευνες των φαρμάκων που στοχεύουν στην πρόληψη των πονοκεφάλων παρά τον τερματισμό τους όταν έχουν αρχίσει, δείχνουν ότι τα φάρμακα μειώνουν τη συχνότητα πονοκεφάλων στους πάσχοντες από ημικρανίες.
Ο Dr. Peter Goadsby, καθηγητής στο King's College London, και το University of California San Francisco,πραγματοποίησε και τις δυο έρευνες. Δήλωσε ότι τα αποτελέσματα μπορεί δυνητικά να αποτελούν νέα εποχή στην πρόληψη της ημικρανίας.
Ο ερευνητής Dr. David Dodick, της Mayo Clinic στην Αριζόνα, δήλωσε ότι υπάρχει τεράστια ανάγκη θεραπείας για την ημικρανία.
Οι δυο έρευνες είναι οι πρώτες που δοκιμάζουν μονοκλωνικά ανιτσώματα για την πρόληψη της ημικρανίας.
Τα αντισώματα στοχεύουν τη CGRP, πρωτεΐνη που παράγεται από νευρώνες και εκτιμάται ότι είναι σημαντική στην ημικρανία.
Tα ευρήματα παρουσιάζονται στο 66ο συνέδριο της American Academy of Neurology, που πραγματοποιείται στη Φιλαδέλφεια.
Καθώς και οι δυο έρευνες είναι φάσης ΙΙ χρειάζονται μεγαλύτερες έρευνες για να επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα.
Σε μια έρευνα που δοκίμασε φάρμακο που ονομάζεται ALD403,οι ερευνητές επέλεξαν 163 ανθρώπους που εμφάνιζαν ημικρανίες για 5 έως 14 ημέρες το μήνα. Οι ασθενείς έλαβαν είτε μια ενδοφλέβια δόση του φαρμάκου είτε εικονικό φάρμακο.
Μετά από 24 εβδομάδες, οι ασθενείς που έλαβαν το φάρμακο εμφάνισαν ημικρανίες 5,6 ημέρες λιγότερες- κατά μέσον όρο- (μείωση 66%) σε σύγκριση με 4,6 ημέρες το μήνα (μείωση 52%) σε όσους έλαβαν εικονικό φάρμακο.
Στη δεύτερη έρευνα δοκιμάστηκε φάρμακο που ονομάζεται LY2951742. Διακόσιοι δεκαεφτά άνθρωποι που εμφάνιζαν ημικρανίες 4 έως 14 ημέρες το μήνα έλαβαν αγωγή με ενέσεις-του φαρμάκου ή εικονικού φαρμάκου- δυο φορές την εβδομάδα για διάστημα 12 εβδομάδων.
Στο τέλος των 12 εβδομάδων, όσοι έλαβαν το φάρμακο είχαν κατά μέσον όρο 4,2 λιγότερες ημέρες με πονοκεφάλους (τύπου ημικρανίας) το μήνα (μείωση 63%,) ενώ η ομάδα του εικονικού φαρμάκου εμφάνισε 3 λιγότερες ημέρες ημικρανίας το μήνα (πτώση κατά 42%).
Πηγές:
Ξένος τύπος.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}