Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι η πλούσια σε τυρί και γιαούρτι διατροφή ενδεχομένως δεν αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.
Η έρευνα αμφισβητεί την πεποίθηση ότι τα γαλακτοκομικά μπορούν να βλάψουν την υγεία.
Ερευνητές του University of Reading, στη Βρετανία, πραγματοποίησαν ανάλυση σε σχεδόν 1 εκατομμύριο ανθρώπους και πάνω από 93.000 θανάτους.
Η μετα-ανάλυση των 29 ερευνών ανακάλυψε ότι γενικά, διατροφή σε γαλακτοκομικά δεν οδήγησε σε αυξημένη εμφάνιση καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού επεισοδίου ή θανάτου.
Ο Jing Guo, του University of Reading, δήλωσε ότι η ανάλυση δίνει περαιτέρω ενδείξεις ότι η υψηλή σε γαλακτοκομικά διατροφή δεν βλάπτει απαραίτητα την υγεία.
Πρόσθεσε ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων δίνει σαφή παγκόσμια εικόνα για την ουδέτερη σχέση των γαλακτοκομικών στον κίνδυνο καρδιοπάθειας.
Η έρευνα στηρίζει προηγούμενα ευρήματα ότι τα γαλακτοκομικά, όπως το γάλα, το τυρί και το γιαούρτι, μπορούν να είναι μέρος υγιεινής ισορροπημένης διατροφής.
Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό European Journal of Epidemiology.
Πηγές:
European Journal of Epidemiology.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}