Με ‘μπαράζ’ Ερωτήσεων προς τον Υπουργό Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλο, συνεχίζει τις Κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις ο Εισηγητής του ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ κ. Μ. Σκουλάκης.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σκουλάκης κατέθεσε την τελευταία εβδομάδα στη Βουλή, 7 Ερωτήσεις και Αιτήσεις Κατάθεσης Εγγράφων αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι οποίες μεταξύ άλλων αφορούσαν:
[1] Τη κατασπατάληση πόρων και τη κακοδιαχείριση στα οικονομικά των δημοσίων νοσοκομείων, η οποία έχει επιφέρει τη συσσώρευση νέων χρεών που δεν καταγράφονται στον Προϋπολογισμό και που εντείνουν τη δημοσιονομική εκτροπή.
Τη συγκεκριμένη ερώτηση υπέγραψαν συνολικά 32 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
[2] Τις μεγάλες καθυστερήσεις που καταγράφονται στην επιλογή γιατρών από τα Συμβούλια κρίσεων και τις μαζικές παραιτήσεις, οι οποίες οδηγούν σε δυσλειτουργία του ΕΣΥ.
Τη συγκεκριμένη ερώτηση συνυπογράφουν 6 συνολικά Βουλευτές του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ.
[3] Την ανάγκη ενίσχυσης και αναβάθμισης από πλευράς Υπ. Υγείας, των παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας και τη βελτίωση της παροχής παιδιατρικών υπηρεσιών στις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων του ΕΣΥ.
[4] Την απαξίωση του Κέντρου Βρεφών ‘Η ΜΗΤΕΡΑ’ από το Υπ. Υγείας, όπως αυτή άλλωστε προκύπτει και από τη σοβαρή μείωση του Προϋπολογισμού του και τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού που καταγράφονται σε αυτό και μάλιστα σε κρίσιμες υπηρεσίες όπως η Βρεφοκομική – Κοινωνική.
[5] Τη μη έκδοση προϋπολογισμών και απολογισμών από τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, αν και οι Διοικήσεις αυτών είναι υποχρεωμένες – σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία - να το πράττουν σε ετήσια βάση.
[6] Τις συνεχείς ρουσφετολογικές μετατάξεις και αποσπάσεις προσωπικού που γίνονται τα 4 τελευταία χρόνια από νοσηλευτικά ιδρύματα και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου προς τη κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας.
[7] Τη μη επιστροφή -έως σήμερα - του 4% από τη φαρμακοβιομηχανία προς τα προς τα ασφαλιστικά ταμεία, παρά τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις της Υπουργού Απασχόλησης στα τέλη Ιουλίου πως ‘βρέθηκε ο τρόπος για να καλυφθεί η προβλεπόμενη από το σχετικό νόμο αίρεση της απόδειξης της δαπάνης’ και πως ‘τα χρήματα θα αποδοθούν αναδρομικά στα ταμεία’.
Το γεγονός αυτό συνεπάγεται, για τα ασφαλιστικά ταμεία απώλειες ύψους 500 περίπου εκατ. € για τη περίοδο 2006 έως και σήμερα.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}