Η κρίση έπληξε τον έρωτα… άρα και τα σκευάσματα που επιλύουν πιθανά προβλήματα επίτευξης ή διατήρησης στύσης που αντιμετωπίζει ο ανδρικός πληθυσμός, όπως επιβεβαιώνουν και τα αποκλειστικά στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας.
Σύμφωνα λοιπόν με αυτά, η ανάπτυξη της κατηγορίας το 5μηνο του 2017 συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2016 μειώθηκε σε αξίες κατά 12% και σε τεμάχια κατά 6,5%. Ο συνολικός τζίρος που κάνουν τα σκευάσματα κατά της στυτικής δυσλειτουργίας ανέρχεται σε 24,5 εκατ. ευρώ, ενώ το πρώτο φετινό πεντάμηνο έγραψαν σε πωλήσεις 9 εκατ. ευρώ, που σημαίνουν 400.000 τεμάχια περίπου.
Εκπρόσωποι από τον ιατρικό κόσμο, αναφέρουν ότι τα προβλήματα στύσης έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια λόγω ψυχολογικών παραγόντων, όπως είναι το άγχος (από την ανεργία ή την αβεβαιότητα για το μέλλον) και η κατάθλιψη. Αυτοί οι παράγοντες ευθύνονται σε μεγάλο ποσοστό και για την αποστροφή της ερωτικής επιθυμίας. Aποστροφή που αυξάνεται περαιτέρω αν υπάρχουν και οργανικά αίτια όπως παχυσαρκία, Καρδιολογικές παθήσεις, Νευρολογικά νοσήματα, όπως κακώσεις του νωτιαίου μυελού, νόσος του Πάρκινσον και Σκλήρυνση κατά Πλάκας
Το σίγουρο είναι ότι τα προβλήματα στύσης δεν γνωρίζουν από ηλικίες. Έρευνες έχουν δείξει ότι στις νέες ηλικίες κάτω των 40 ετών το πρόβλημα αντιμετωπίζει 1 στους 20 άντρες, στα 40 με 60, προβλήματα έχουν 1 στους 10, και πάνω από τα 60 έτη ένας στους 5 άντρες. Στην Ελλάδα, παρά την έλλειψη μεγάλης επιδημιολογικής μελέτης, η εκτίμηση είναι ότι υπάρχουν πάνω από 500.000 άντρες που ζουν με το πρόβλημα.
Οι εταιρείες που ουσιαστικά ελέγχουν την κατηγορία σε ποσοστό 96% είναι τέσσερις. Πηγές από τον φαρμακευτικό κόσμο, μας ανέφεραν ότι τα τελευταία χρόνια εξαιτίας του ότι βγήκε στην αγορά αντίγραφο μειώθηκε σημαντικά η μέση τιμή απόδειξής τους, κατά 12 ευρώ περίπου. Τιμή που αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω, καθώς κατά πληροφορίες, εταιρείες που έως τα σήμερα διακινούν πρωτότυπα σκευάσματα ετοιμάζονται να λανσάρουν γενόσημα.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}